حضور ۸۰ درصدی بانوان کردستانی در حوزه صنایع دستی
کد خبر: 3965736
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۹

حضور ۸۰ درصدی بانوان کردستانی در حوزه صنایع دستی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان با اشاره به نقش کلیدی بانوان در تولید صنایع دستی و توسعه روستاها، گفت: بیش از ۸۰ درصد از شاغلان حوزه صنایع دستی استان را بانوان تشکیل می‌دهند.

به گزارش ایکنا از کردستان به نقل از روابط عمومی کردستان، یعقوب گویلیان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان، امروز 30 فروردین‌ماه در جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری استان، اظهار کرد: توسعه و تقویت رشته‌های مزیت‌دار و قابلیت‌دار صنایع دستی در روستاها با جدیت پیگیری خواهد شد و در این راستا ۳۶ روستا به منظور تقویت زیرساخت‌ها و کانون‌های اشتغال و کارگاە‌ها در سال ۱۴۰۰ در اکثر شهرستان‌های استان شناسایی شده است.

وی با اشاره به نقش کلیدی و اساسی بانوان در تولید صنایع دستی و توسعه روستاها، افزود: بیش از ۸۰ درصد از شاغلین حوزه صنایع دستی استان کردستان را بانوان تشکیل می‌دهند در همین راستا با تمام توان پیگیر حمایت از این قشر کارآفرین با همکاری استانداری و سایر دستگاه‌های اجرایی استان هستیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان ذهن خلاق، مبتکر، دقت و ظرافت را در اجرا و خلق یک اثر صنایع دستی را از شاخصه‌های مهم زنان صنعتگر و هنرمند روستایی در استان کردستان برشمرد و بیان کرد: ارتقای سطح کیفی محصولات صنایع دستی روستایی با برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های تخصصی، ایجاد بازارچه‌های موقت و دائم، توسعه و تقویت رشته‌های مزیت‌دار در روستاهای هدف از جمله برنامه‌های اجرایی در سال ۱۴۰۰ است.

وی به مزیت‌های ثبت جهانی و ملی در حوزه صنایع دستی استان اشاره کرد و افزود: در استان کردستان، مریوان بە عنوان شهر جهانی، کلاش، آرمرده بە عنوان شهر ملی شالبافی، دیوزناو بە عنوان شهر ملی ارغوان بافی و کاکو بە عنوان شهر ملی گلیم بافی ثبت شده که همین اقدام موجب معرفی بهتر و بیشتر و تحرک خاصی در این شهرها و روستاها در حوزه صنایع دستی بومی ایجاد کرده است.

وی به برنامه‌های حوزه بازرگانی صنایع دستی استان اشاره کرد و افزود: در مجموعه ۶۳۳ پروژه با پیش بینی اشتغال برای ۸۷۰ نفر در بخش بازرگانی صنایع دستی در سال جاری در دست بررسی و اقدام است.

گویلیان توسعه اشتغال در شهرها و روستاهای ثبت ملی را مهم ارزیابی کرد و یادآور شد: تعداد ۸ پروژه برای توسعه شهر آرمرده بانه، روستاهای دیوزناو و کاکو شامل ایجاد و توسعه فضای کارگاهی، ایجاد بازارچە صنایع دستی، فروشگاه صنایع دستی با پیش بینی اشتغال برای ۱۸۴ نفر در این مناطق در دست بررسی و اقدام در سال ۱۴۰۰ است.

انتهای پیام
captcha