ظرفیت بالقوه جامعه قرآنی بی‌نظیر است/ نگاه وزارت ارشاد به امور قرآنی راهبردی و حداکثری
کد خبر: 4032633
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۸
معاون قرآن و عترت ارشاد در جلسه معارفه:

ظرفیت بالقوه جامعه قرآنی بی‌نظیر است/ نگاه وزارت ارشاد به امور قرآنی راهبردی و حداکثری

علیرضا معاف، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر لزوم پرداختن به جایگاه خطیر قرآن و دین در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد و گفت: ظرفیت بالقوه جامعه قرآنی بی‌نظیر است.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا معاف در مراسم معارفه معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که با حضور محمود شالویی، مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت ارشاد در سالن اجتماعات این معاونت برگزار شد بر ضرورت توجه به فرهنگ و تفکر قرآنی در همه بخش‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد و گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند آن هستیم که به قرآن کریم به عنوان کتاب هدایت و سعادت عمل کنیم. در دولت قوی باید فرهنگ قوی محقق شود و این امر جز با اتکا به قرآن و اهل بیت(ع) امکان‌پذیر نیست.

وی که در جمع مدیران و معاونان معاونت قرآن و عترت سخن می‌گفت با اشاره به ایام ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و در آستانه ماه‌های رجب و شعبان گفت: ان‌شالله این جلسه به برکت حضرت کوثر خیر کثیر باشد و در آستانه ماه رجب و شعبان و رمضان این تلاقی‌ها همه معنادار هستند و بر این باوریم به برکت و یمن این ماه‌های عظیم شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود. خوشحالم که در مجموعه ای که در دولت نهم تحت عنوان یک مرکز فعالیت می‌کرد و تبدیل به ساختار معاونت شد ،حضور پیدا کردم و الحمدلله الان این معاونت بالنده و از مجموعه‌های چالاک، موثر و راهبردی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

معاف درباره گفت‌وگوهای تفصیلی در چند ماه اخیر با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در خصوص راهبردها، استراتژی‌ها، جهت‌گیری‌ها و ریل‌گذاری‌ها و خط مشی‌های معاونت قرآن و عترت گفت و گوهای مفصلی داشتیم و در این خصوص به جمع‌بندی‌های خوبی رسیدیم که بخشی از آن در حکم بنده آمده است و بخشی دیگر هم شفاهی عرض کردند که عملیاتی خواهند شد.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دو نظریه متقن در رابطه با کلام وحی حاکم در فضای کشور دانست و گفت: دو نگاه، دو نظریه یا دو زاویه و دو رویکرد یا حتی دو جهان‌بینی و دو ذهنیت به قرآن در کشور ما حاکم است اینها با هم تضاد و تنافی ندارد، اما تفاوت دارد؛ یک رویکرد نگاه حداقلی است که غالبا انتزاعی، تشریفاتی و دکوری به قرآن است که سال 53 می‌شود در دولت پهلوی هم دید چه بسا الان هم در برخی از کشورهای اسلامی وجود دارد؛ اما در مقابل نظریه امامین انقلاب به خصوص حضرت آقا است که تفصیلا در حوزه قرآن صحبت کردند و وجود دارد، این نگاه، نگاه حداکثری است، یک نگاه انضمامی کاربردی و غیر تشریفاتی و غیر دکوری به فرهنگ قرآن است که بی‌شک عمل بدان موجب کمال و سعادت بشری و توسعه فرهنگ قرآن است.

البته من به جد معتقدم که مقدمات همین نگاه حداکثری، درست خواندن و روان خواندن قرآن است، اما کافی نیست، همین درست خواندن قرآن، آموزش‌های عمومی و تلاوت شیرین قرآن و کارهای ذوقی و ابتکاری و...  اینها واجب است، اما اینها همواره مقدمه فهم و عمل و تحقق قرآن است.

معاف ظرفیت بالقوه جامعه قرآنی را بی‌نظیر دانست و گفت: جامعه قرآنی ظرفیت فوق‌العاده عظیم مردمی دارد و بنده سال‌ها با این جامعه مانوس بوده‌ام، ظرفیت‌هایی نظیر حمایت‌های ویژه رهبر قرآن‌شناس و قرآن‌دان انقلاب ظرفیت بسیار بالایی است.

وی گفت: حضرت آقا در خصوص قرآن همواره در مناسبت‌های مختلف صحبت می‌کنند و وقت می‌گذارند و می‌شود گفت که ایشان پیشاپیش فکر و بررسی کردند و به ما گفتند که چه کنیم و ما در مرحله اقدام هستیم.

معاون قرآنی وزیر ارشاد هدف از تاسیس این معاونت را راهبردی و استراتژیک در عرصه فرهنگ دانست و گفت: معاونت قرآن یک معاونت راهبردی و استراتژیک در دولت سیزدهم است و یک معاونت فرعی و حاشیه‌ای نیست، همه آن چیزی که در دولت‌های قبل اتفاق افتاده یک دامنه رشد پیدا کرده است و ما امروز در یک نقطه خوب ایستاده‌ایم منتها باید این نگاه جهشی باشد و در این دولت قوی باید فرهنگ قوی محقق شود.

وی در بخش پایانی سخنان خود قرآن و دین در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را اصیل و ریشه‌دار ارزیابی کرد و تاکید کرد: قرآن و دین در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید قوی باشد، قرآن و دین فرا نهاد است و باید فرهنگ قرآن و تفکر قرآن در همه حوزه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جاری و ساری شود و با این ظرفیتی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت سیزدهم ایجاد شده است، می‌توان به این مهم دست پیدا کرد.

ظرفیت بالقوه جامعه قرآنی بی‌نظیر است/ نگاه وزارت ارشاد به امور قرآنی راهبردی و حداکثری

به گزارش ایکنا، در این مراسم شالویی با تاکید بر ضرورت توجه به جایگاه معاونت قرآن و عترت، افزود: بهترین جا برای کار و خدمت معاونت قرآن و عترت است و آقای معاف هم هر اقدام و هر گامی که بر می‌دارند به فضل الهی مستوجب اجر و پاداش است.

وی با اشاره به سخنان شیخ اشراق حکیم سهروردی در باب عظمت قرآن کریم گفت: همه ما از ارادتمندان به ساحت قرآن بوده و هستیم، اما باید در عمل به این کتاب مقدس آنچنان که شیخ شهاب‌الدین سهروردی می فرماید چنان قرآن را بخوانید که گویی بر شما نازل شده است، از این فرصت مغتنم بایدبه بهترین نحو استفاده و در جهت توسعه و ترویج قرآن تلاش کنیم.

شالویی ضرورت هم افزایی همه دستگاه‌ها و معاونت‌های وزارتخانه را برای ارتقای جایگاه رفیع قرآن لازم دانست و گفت: به معاون جدید قرآن و عترت بارها عرض کرده‌ام که ارتباط ‌گیری مساله بسیار مهمی است که البته با شناختی که از ایشان داریم خوشبختانه صاحب نظر و دارای ویژگی‌های منحصر به فردی در این زمینه هستند، اما اینجا موقعیت خاصی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و اگر هم بخواهیم در روز قیامت سربلند و سرافراز باشیم، از همین جایگاه است و معتقدیم که سایر مجموعه‌ها باید با این معاونت هماهنگ شوند تا بتوانند با تولید و ساخت آثار فرهنگی و هنری از جمله فیلم‌های سینمایی، تئاتر، هنرهای تجسمی و ... اندیشه‌های قرآنی را بسط و گسترش دهند.

مشاور وزیر فرهنگ با اشاره به در پیش بودن ایام دهه فجر یکی از مبانی اعتقادی و اصول مسلم انقلاب اسلامی را قرآن و عترت دانست و گفت: مبنای شکل گیری انقلاب اسلامی و نظام ما بر اساس آموزه‌های قرآن و عترت بوده است. بنابر این انتظار و توقع این است که با حضور جناب آقای معاف در حوزه قرآن و عترت تحولی در این عرصه ایجاد شود.

وی در پایان با قدردانی از زحمات اصغر امیرنیا، سرپرست معاونت قرآن و عترت، گفت: آقای امیرنیا یکی از نیروهای خوشنام، انقلابی و متدین در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که سال‌هاست با ایشان افتخار آشنایی داشته و داریم که با وجود مسئولیت خطیری که در دفتر بازرسی داشتند، سرپرستی معاونت قرآن و عترت را تا تعیین معاون جدید برعهده گرفتند.

در بخش دیگری از این مراسم امیرنیا گفت: از همه عزیزانی که در چند ماه گذشته بنده را تحمل کردند صمیمانه تشکر می‌کنم، افتخاری بود که برای عرصه قرآن و عترت انجام دادم و معتقدم ما در هر مسندی که باشیم قطعا خدمت‌گذار قرآن هستیم.

وی خطاب به معاون قرآن و عترت گفت: بسیار خوشحال هستم که دوست بزرگواری در این منصب قرار گرفته است که مجموعه و ارتباطات را خوب می‌شناسد و نیروی جوانی است که می‌تواند آرمان‌های حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری را در حوزه قرآن و عترت جامه عمل بپوشاند. معاونت قرآن و عترت مجموعه‌ای است که با تلاش ایشان می‌توان شاهد یک معاونت ویژه‌ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.

در پایان این مراسم محمود شالویی به نمایندگی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهدای لوح تقدیر از زحمات اصغر امیرنیا تشکر کرد.

انتهای پیام
captcha