به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، هاشم داداشپور، معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان، امروز 22 تیرماه، در آیین نکوداشت دانشآموختگان بینالمللی دانشگاههای ایران که در حرم مطهر رضوی(ع) برگزار شد، اظهار کرد: این جشن دانشآموختگی است و علیالظاهر دوران جدایی دانشجویانی است که بین سه تا هشت سال در کشور ما حضور داشتند، اما در باطن آغاز تعاملات است.
وی با بیان اینکه از 119 ملیت مختلف در ایران مشغول به تحصیل هستند، بر حفظ، تقویت و گسترش ارتباطات دانشآموختگان پس از رفتن به کشورهایشان تاکید و عنوان کرد: تلاشهای بسیاری انجام شده است، از جمله اینکه هر دانشجوی غیرایرانی که در ایران تحصیل کند، بتواند انجمن دانشآموختگان را در کشور خود تاسیس کند.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان خاطرنشان کرد: آییننامهای تبییت شده است که طی آن فرصتهای تحقیقاتی کوتاهمدت به هریک از دانشجویان و محققان جهان اسلام در ایران داده میشود و اولویت آن با دانشآموختگانی است که در ایران تحصیل کردهاند.
داداشیپور بیان کرد: تلاش ما برای برقراری ارتباطات علمی، فرهنگی و اجرایی است که میتواند بقای ارتباطات را تضمین کند و تنها کسانی از عهده این امر برمیآیند که در کشورهای یکدیگر حضور داشتند و از همدیگر شناخت و ارتباطاتی را برقرار کردند.
وی با اشاره به اینکه مشکلات موجود در کشورها صرفا درونمرزی نیست، بلکه منطقهای و جهانی هستند، تصریح کرد: مشکلاتی که در حوزه جهان اسلام وجود دارد و هر کشوری به تنهایی قادر به حل آن نیست و نیاز به عزم منطقهای و اتحاد جوامع اسلامی دارد و شرط تعامل، عدم جدایی از یکدیگر و تلاش برای احیای روابط است.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به اختلافات موجود در جهان اسلام که در ظاهر همه را درگیر میکند، اما در باطن بسیار جدی نیست، اظهار کرد: وظیفه حیاتی نخبگان جهان اسلام این است که بر اشتراکات تاکید و از اختلافات پرهیز کنند.
داداشیپور اضافه کرد: اختلافات فراوان کشورهای اروپایی که با تمرکز و توجه بر اشتراکات و منافع به یکدیگر متصل شدند، مثالی در این خصوص است. خدا کسی که اختلافات را برجسته میکند، نمیبخشد. این وظیفه ماست که با هم باشیم و این اثر باهم بودن زمینه توسعه و سعادت را برای همه جوامع اسلامی فراهم میآورد.
وی با اشاره به کمبودهای موجود، فاصله دانشجویان با خانوادهها و وجود برخی تفاوتهای فرهنگی، را چالش در زمینه یادگیری از یکدیگر دانست و گفت: برای اینکه بتوانیم بر اختلافاتی که علیالظاهر وجود دارد، فائق آییم، باید از هرگونه اختلاف پرهیز کنیم.
انتهای پیام