کد خبر: 4296225
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۷
آیت‌الله علم‌الهدی:

مقابله دشمن در جبهه جنگ نرم با ائمه جمعه است

امام جمعه مشهد با بیان این‌که مقابله دشمن در جبهه جنگ نرم با ائمه جمعه است، گفت: دشمن در جنگ نرم کسانی را مورد نقد و سرکوبی قرار می‌دهد که در طلیعه آن امام جمعه است.

آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی، نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌رضویبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی امام جمعه مشهد، آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی، نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌رضوی، در خطبه‌های نماز جمعه این هفته، سوم مردادماه که در بارگاه منور امام رضا(ع)  ایراد شد، با اشاره به سالروز فرمان تاریخی امام راحل در تشکیل نماز جمعه در کشور، اظهار کرد: در آستانه دو مناسبت هستیم که اولین آن، سالروز تأسیس نمازجمعه و صدور حکم امام برای برگزاری این عبادت ارزشمند در فضای آزاد و نورانی انقلاب مقدس اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
 
وی ادامه داد: امام بزرگوار در روز پنجم مرداد حکم دادند که مرحوم آیت‌الله طالقانی اولین نماز جمعه را بعد از پیروزی انقلاب اقامه کنند و این سنت ارزشمند در جامعه ما عامل تعالی بسیاری از حرکت‌های اجتماعی در مسیر انقلاب شد. در مشهد هم در گذشته سه امام جمعه داشتیم؛ آیت‌الله تقریظی، امام جمعه‌ای که در زمان طاغوت اقامه نماز جمعه می‌کرد و تا دو سال بعد از پیروزی انقلاب نیز در قید حیات بود و اقامه نماز جمعه داشت.
 
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: بعد از رحلت ایشان، آیت‌الله ابوالحسن شیرازی از اساتید ارزشمند حوزه علمیه امامت جمعه مشهد را بر عهده داشتند که بسیاری از بزرگان شاگردی و تلمذ این استاد بزرگ را داشتند و بنده هم افتخار می‌کنم مدتی در خدمت ایشان بودم، بعد از رحلت ایشان، مرحوم آیت‌الله عبادی، مجسمه اخلاق، فضیلت، مردم‌داری و مردم‌دوستی، سال‌ها اقامه نماز جمعه داشتند و این سه بزرگوار به‌عنوان سه چهره برجسته روحانیت در این شهر مقدس در عتبه مقدسه امام هشتم نماز جمعه را اقامه فرمودند و ان‌شاءالله ارواح مقدسه و تابناکشان غرق در غفران و رحمت الهی قرار بگیرد.
 
علم‌الهدی با اشاره به آیه ۹ سوره جمعه، بیان کرد: خداوند در این آیه می‌فرماید «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِذَا نُودِیَ لِلصَّلَاةِ مِنْ یَوْمِ الْ‍جُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلَیٰ ذِکْرِ اللهِ» و کسانی که ایمان آوردند را برای نمازجمعه فرامی‌خواند. اگر پدری بخواهد فرزندانش را صدا بزند و بگوید فرزندم، چنین و چنان کن، اگر بچه‌ای داشت و گفت فرزندم و او اعتنا نکرد، معلوم می‌شود خودش را فرزند این پدر نمی‌داند و خدا هم می‌گوید «یا ایهاالذین آمنو ...»، اگر بنا شد ندای نماز جمعه را کسی شنید و نیامد، خودش را مخاطب خدا نمی‌داند که در نماز جمعه حاضر نشده است؟
 
امام جمعه مشهد با بیان اینکه پیغمبر اکرم(ص) در حدیث دیگری فرمودند «هرکس سه نماز جمعه را ترک کند از روی سبک شمردن  و اهمیت ندادن به آن، خدا بر دل او مهر می‌زند»، اظهار کرد: پیامبر(ص) در حدیث دیگری می‌فرمایند «عده‌ای که بنایشان بر این است که نمازجمعه نروند و بر دلهایشان مهر خورده است، از غافلین خواهند بود»، یعنی کسی که عمداً نماز جمعه را ترک کند، غفلت به وی دست می‌دهد و بندگی خدا را فراموش می‌کند.
 
وی افزود: امیرالمؤمنین(ع) در روایتی می‌فرمایند «عده‌ای روز جمعه، در مصلی نمازجمعه مشغول نماز قضا و نوافل می‌شوند، بعد می‌نشینند در فکر خداوند در حالت آرامش و سکوت تا امام جمعه بیاید و نمازجمعه را انجام می‌دهند و این حالتی که آنان دارند، کفاره همه گناهانی است که در 10 روز انجام می‌دهند به خاطر این که خداوند فرمودند هرکس یک حسنه انجام دهد خداوند 10 برابر آن را جبران می‌کند.
 
علم‌الهدی با اشاره به گستردگی امروز اقامه نماز جمعه در کشور بیان کرد: امروز در کشور بیش از 800 نماز جمعه برگزار می‌شود و این نماز جمعه، پایگاه فرهنگی و سیاسی در جامعه است. تأکید رهبر انقلاب بر این است که نماز جمعه تنها پایگاه سیاسی نیست، بلکه جنبه فرهنگی آن مقدم بر جنبه سیاسی است و مردم در این نماز جمعه با توجه به خدا، فرهنگشان را مطابق با فرهنگ اسلام و ایمان تنظیم می‌کنند.
 
عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: اگر مردمی خدا را باور کردند و خداباوری، مسائل زندگی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آنها را تغییر داد، یعنی به خدا متصل هستند و هیچ قدرتی توان برهم زدن زندگی آنان را ندارد. نمازجمعه جایگاهی است که باید رهمنودهای ولایت در آن تبیین شود، رهبری رهنودها را بیان می‌کنند، اما مهم تبیین و تحلیل دستورات رهبری در نمازجمعه است، پس نماز جمعه به نوعی جایگاه وابستگی مردم به مقام ولایت هست که به این خصوصیت نماز جمعه باید توجه کرد.
 
وی با بیان این‌که مقابله دشمن در جبهه جنگ نرم با ائمه جمعه است، اظهار کرد: دشمن در جنگ نرم کسانی را مورد نقد و سرکوبی قرار می دهد که در طلیعه آن امام جمعه است، اگر عیبی داشته باشد برملا کند و اگر ندارد، با دروغ و تهمت یا جابجایی کلمات، او را هدف قرار دهد.
 
امام جمعه مشهد اظهار کرد: این همه مقابله با نماز جمعه به این است که نمازجمعه بر جامعه اثرگذار است و مردم دین و مسائل حاشیه‌ای زندگی اجتماعی‌شان را در نمازجمعه گفت‌وگو می‌کنند و چون می‌خواهد کاری کند که مردم اینطور نباشند و لذا آنقدری که امام جمعه مورد تهاجم در جبهه جنگ نرم هست، هیچ شخصیتی مورد تهاجم دشمن نیست.
 
علم‌الهدی افزود: نمازجمعه پایگاه مبارزه است، اسلحه‌ای که در دست امام جمعه است و بر آن تکیه می‌کند، به معنای آن است که نمازجمعه پایگاه مبارزه، نبرد و مقابله با دشمن با همه توان حتی با توان مسلحانه است و مردم در این پایگاه با همه وجودشان با دشمن می‌جنگند.
 
وی سالروز عملیات مرصاد را دومین مناسبت این روزها بیان کرد و گفت: اگر به تاریخ خودمان توجه داشته باشیم، بازخوانی کنیم و به شگردهای شیطانی توجه کنیم، می‌بینیم امروز هم شگردهای شیطانی همان است، آمریکا شیطان بزرگ است و در همه جنایت‌هایش نوآوری ندارد، فناوری، علم، امکانات و تکنولوژی دارد، اما در شیطنت و فتنه نوآوری ندارد.
 
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: وقتی دشمن در دفاع هشت ساله شکست خورد و نتوانست دستاوردی داشته باشد، فکر کرد بتواند با طرح آمریکایی به نحوی کشور را بهم بریزد، به این منظور فکر کردند اگر منافقین را مسلحانه وارد کشور کنند و با ورود آنها، اغتشاشات داخلی در حمایت از آنان شکل بگیرد، نظام و انقلاب ساقط می‌شود.
 
وی با اشاره به جنایات و قساوت‌های منافقین کوردل، بیان کرد: خوشبختانه منافقین با آن جنایت‌ها سرکوب شدند، از بین رفتند و بلای منافقین از این کشور برای همیشه کنده شد و امروز آنها به عنوان روسپیان آمریکایی برای آمریکا کار می‌کنند و در عرصه نفاق، روز به روز هم در داخل و هم در خارج کشور منفورتر می‌شوند.
 
علم‌الهدی افزود: این که رهبری فرمودند اسرائیل سگ زنجیری آمریکا است، دشنام و ناسزا نبود، بیان یک واقعیت بود و اگر کسی سگ زنجیری داشته باشد و به جان هرکسی بیندازد، تا جایی که فرمان دهد آن سگ می‌دراند، این واقعیت ماهیت اسرائیل است. فکر کردید اگر امروز مردم غزه گذشته از داغ‌ها و ترورها دارند از گرسنگی جان می‌دهند، این کار تنها برای اسرائیل است؟ اصل جنایت دست آمریکایی‌هاست و آمریکایی‌ها دارند این جنایت را هدایت می‌کنند.
 
وی تصریح کرد: مرحوم رئیسی نقل می‌کرد در کنفرانس سران اسلامی در ریاض به رئیس جمهور مصر گفتم این چه اصراری است که گذرگاه رفح را بستید؟ شما گذرگاه را باز کنید، السیسی گفت ما نبستیم، آمریکا بسته، آمریکا دستور داده این گذرگاه بسته باشد.
 
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: این گرسنگی امروز غزه کار آمریکاست، این واقعیت را باید دنیا بداند که اگر مردم غزه غذا ندارند، این جنایت آمریکا و نابکاری آمریکای ملعون است، اسرائیل یک سگ زنجیری بیشتر نیست. مشکل ما دنیای مرعوب شده و کشورهای اسلامی مرعوب شده در مقابل شیطان بزرگ است وگرنه اگر کشورهای اسلامی یکپارچه اراده کنند محاصره غزه باید پایان یابد و مسئله حل شود.
انتهای پیام
captcha