شاخص‌های فرهنگی از معیارهای سنجش عملکرد استانداران در شورای فرهنگ عمومی
کد خبر: 4083296
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۸

شاخص‌های فرهنگی از معیارهای سنجش عملکرد استانداران در شورای فرهنگ عمومی

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به اینکه شاخص‌های فرهنگی یکی از معیارهای سنجش عملکرد استانداران در شورا خواهد بود، گفت: با رصد بموقع کمک کنید شورای تامین فرهنگی استان ضمانت اجرایی و اثرگذاری داشته باشد.

سید مجید امامی

به گزارش ایکنا از زنجان و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان، سید مجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، روز گذشته، ۱۳ شهریورماه، در یکصد و دهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان زنجان، اظهار کرد: حال شورای فرهنگ عمومی استان زنجان خوب است.

وی با یادآوری اینکه تا زمانی که شورای فرهنگ عمومی به عنوان حکمران و پارلمان فرهنگی استان باشد، این الگو، الگوی بی‌بدیلی است، افزود: برای اینکه به اعضای شورای فرهنگ عمومی روزمرگی دست ندهد، از طریق نوآوری، ایده‌پردازی، تقویت مرکز رصد فرهنگی کشور، تقویت اداری دبیرخانه‌ها و زیست‌بوم‌گرایی و نگاه تمرکززدا، کارها را دنبال می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه نگاه تمرکززدا به شورای فرهنگ عمومی در استان‌ها نشان می‌دهد، سند شورای فرهنگ عمومی استان‌ها برای همه حجت است، یادآور شد: خوشحال هستیم که برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی در زنجان یک کار مورد اجماع و توجه جدی است.

امامی ادامه داد: ویژگی شورای فرهنگ عمومی این است که حاکمیت، دولت و مردم را کنار هم می‌آورد، البته در آیین‌نامه جدید شورای فرهنگ عمومی برای تقویت بُعد مردمی، تعداد اعضای حقیقی شورا افزایش و تعداد اعضای حقوقی کاهش پیدا خواهد کرد.

این مسئول با بیان اینکه از اواخر امسال برای ارتقای کارآمدی با ساختار جدید در خدمت شورا خواهیم بود، افزود: ماهیتی که برای شورا قائل هستیم، به ماهیت فرهنگ عمومی مربوط می‌شود، ماهیت این فرهنگ رابطه‌ای است که بین فرهنگ رسمی و فرهنگ عمومی برقرار شده است؛ در جاهایی که به بن‌بست خوردیم، جاهایی است که شکاف بین این دو فرهنگ وجود دارد و حتی با بخشنامه نیز نمی‌توان این شکاف را پر کرد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور ادامه داد: شورا با رصد بموقع تغییرات فرهنگی نباید اجازه دهد شکاف بین فرهنگ عمومی و رسمی در کشور افزایش یابد. در برخی از استان‌ها این شکاف‌ها زیاد شده است و در مواردی نیز نیازمند پیشگیری و مدیریت فرهنگی آسیب‌های اجتماعی هستم، این در حالی است که تفاوت رویکردهای اجتماعی و فرهنگی در نگاه فرصت‌مندانه است.

این مسئول با یادآوری اینکه شاخص‌های فرهنگی یکی از معیارهای سنجش عملکرد استانداران در شورا خواهد بود، گفت: با رصد بموقع کمک کنید شورای تامین فرهنگی استان ضمانت اجرایی و اثرگذاری داشته باشد.

امامی تصریح کرد: در حوزه زیست‌بوم استان، مردم پایه بودن حیات فرهنگی مورد تاکید بوده و مردم این استان در مناسک، فرهنگ خیرات و میراث، گردشگری، قهرمانان اصلی هستند؛ تقویت مردمی بودن که مورد تاکید دولت سیزدهم است، در استان زنجان خود را در قالب دسته عزاداری و مراکز درمانی خیرساز نشان داده است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با تاکید بر اینکه زنجان الگویی برای کل کشور برای حفظ بالفعل بودن مردم در عرصه فرهنگ باشد، اظهار کرد: شورای فرهنگ عمومی شهرستان‌ها وضعیت خوبی ندارند، از اینرو از استاندار و ائمه‌جمعه درخواست دارم شورای فرهنگ عمومی شهرستان‌ها و مصوبات آن جدی گرفته شود.

امامی با یادآوری اینکه سه اولویت جدی دولت در حوزه فرهنگ یعنی عدالت فرهنگی، سبک زندگی و نشاط اجتماعی را جدی بگیریم، گفت: هر سه این موارد به احیای امید در کشور منجر خواهد شد؛ امروز نیازمند جهاد امید هستیم و بزرگ‌ترین اتفاقی که در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی از دولت انتظار می‌رود، احیای امید مردم به آینده جمهوری اسلامی به عنوان الگوی کارآمد ساخت و تعالی ایران اسلامی است. این امید در یک سال گذشته رشد داشته است ولی همچنان چالش داریم.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور ابراز امیداوری کرد، بتوانیم از طریق احیای رویدادها و ظرفیت‌های اجتماعی و مناسک جمعی در هر روستا و هر شهرستان، پیوستگی هویتی مردم را افزایش داده و زمینه خوش‌بینی به آینده کشور را فراهم کنیم.

وی گفت: امیدواریم بتوانیم با هماهنگی استان‌ها مشکل اعتبارات را از طریق امکان جدیدی که در بودجه کشور قرار داده شده است یا از طریق ۲ درصد بودجه فرهنگی دستگاه، یا از طریق جدول ۱۷ و اعتباراتی که برای استان‌های دارای برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی پیش‌بینی شده است، حل کنیم.

این مسئول با یادآوری اینکه روز نخبگان در تقویم رسمی کشور آمده است تا اسم رمزی باشد که در حوزه نخبگان نیاز به کار داریم، افزود: سیاست جدی کشور در حوزه فرهنگ علم، تاکید جدی به علوم پایه است. متاسفانه کم‌سوادی در دروس ریاضی و فیزیک علی‌رغم کسب رتبه‌های برتر در المپیادهای ریاضی و فیزیک موجب شده است تا در حوزه ترویج عمومی دانش‌ها کار کنیم و وجود دانشگاه علوم پایه در استان و وجود مفاخر علوم پایه کمک‌حال ما باشد و ما امید ویژه‌ای به استان برای ترویج علوم پایه داریم.

وی در خصوص پیشنهاد میراث‌فرهنگی استان در خصوص ثبت روز چاقوی سنتی، عنوان کرد: برای ارتقای نشاط اجتماعی، سیاست جدی دولت است که علاوه بر نام‌گذاری روز استان‌ها، از رویدادهای هر استان حمایت‌هایی داشته باشیم و استان زنجان به واسطه رویداد عاشورایی و عزاداری سیدالشهدا (ع) به اندازه زیادی این خودباوری فرهنگی در آن وجود دارد.

امامی با اشاره به اینکه ۳۰۰ صنعت گران‌قدر در اقصی نقاط کشور داریم و نیازی به این نام‌گذاری‌ها نیست، ادامه داد: صنعت چاقو برای برندسازی استان مورد توجه باشد.

دبیر شورای فرهنگی عمومی کشور بر ضرورت تشکیل کمیته‌ای برای بررسی نام‌گذاری روزی برای زنجان در تقویم تاکید و خاطرنشان کرد: اصل موضوع به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است و فقط در مورد مناسبت‌ها شورای فرهنگ عمومی بررسی می‌کند.

انتهای پیام
captcha