انتخابات رژیم اسرائیل و تلاش‌ نتانیاهو برای بازگشت به قدرت
کد خبر: 4095972
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۵

انتخابات رژیم اسرائیل و تلاش‌ نتانیاهو برای بازگشت به قدرت

تل‌آویو فردا سه‌شنبه، اول نوامبر شاهد پنجمین انتخابات پارلمانی ظرف 4 سال گذشته خواهد بود، موضوعی که نشان‌دهنده شکنندگی ساختار سیاسی در این رژیم است.

به گزارش ایکنا؛ نظام سیاسی رژیم اسرائیل پارلمانی و متشکل از چندین حزب است که هیچ کدام از آنها نمی‌توانند نیمی از کرسی‌های مجلس (کنست) را به دست آورند و در نتیجه باید برای تشکیل کابینه با یکدیگر ائتلاف کنند تا به 61 کرسی دست یابند.

بخش دیگری از مشکل وجود «بنیامین نتانیاهو» است که طولانی‌ترین دوره نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی را تجربه کرده و درگیر پرونده‌های فساد است و شخصیتی دارد که برخی از بزرگ‌ترین سیاستمداران راست میانه هرچند به لحاظ ایدئولوژیک با او هم‌نظرند؛ اما به علل شخصی یا سیاسی حاضر به ائتلاف با او نیستند.

بنا به اعلام میدل ایست نیوز، این وضعیت باعث شده که نتانیاهو نتواند در 4 انتخابات گذشته اکثریت را به دست آورد. در سال گذشته در رخدادی بی سابقه احزابی از همه طیف‌های سیاسی ائتلافی تشکیل دادند تا نتانیاهو خارج از قدرت بماند، اما این ائتلاف یک سال و سه ماه بیشتر دوام نیاورد و سران آن، «نفتالی بنت» و «یائیر لاپید» ناچار به برگزاری انتخابات جدید شدند.

رقبای اصلی انتخابات

براساس نظرسنجی‌ها حزب راست میانه یعنی لیکود به ریاست بنیامین نتانیاهو بیشترین بخت را برای پیروزی در انتخابات دارد و 30 کرسی را از آن خود خواهد کرد که به معنای به دست‌گرفتن یک چهارم کرسی‌های کنست است.

یائیر لاپید، نخست‌وزیر کنونی امیدوار است که بتواند در رتبه بعد به لحاظ تعداد کرسی‌ها قرار گیرد. اما نفتالی بنت که حزبش دچار دودستگی است احتمالا کاملا از صحنه کنار گذاشته خواهد شد.

بنی گانتس که با حزب تازه‌ای به نام «وحدت ملی» وارد کارزار انتخابات شده و چند مقام مهم امنیتی را همراه خود دارد هم امیدوار است که کرسی‌های قابل توجهی را کسب کند.

احزاب راست افراطی و صهیونیست‌های ایدئولوژیک که چهره اصلی آنها «اتمار بن غفیر» است هم امیدوارند که بتوانند بزرگ‌ترین فراکسیون افراط‌گرایان را تشکیل دهند.

حزب کار که به مدت 30 سال قدرت را در رژیم صهیونیستی در دست داشت، براساس نظرسنجی‌ها، کرسی‌های اندکی به دست خواهد آورد.

انتخابات چگونه برگزار می‌شود

در این انتخابات مردم به لیست‌ها رأی می‌دهند و هر حزبی که 3.25 درصد آرا را به خود اختصاص دهد، براساس نسبت رأی‌ها به کرسی‌ها دست پیدا می‌کند.

هدف از 3.25 درصد بیرون‌ماندن احزاب کوچک از کنست، تسهیل تشکیل ائتلاف‌های حاکم است.

پیش از این رژیم صهیونیستی نظام انتخاب مستقیم نخست‌وزیر را تجربه کرد، اما این نظام به نتیجه نرسید و به نظام پارلمانی بازگشت.

پیش‌بینی‌ها چه می‌گویند

براساس نظرسنجی‌ها نتانیاهو و متحدانش دوباره حدود 60 کرسی را خواهند داشت و این به معنای پیچیده شدن صحنه سیاسی و روند تشکیل دولت است. در این صورت نتانیاهو با استناد به اینکه بیشترین کرسی‌های مجلس را دارد مأمور تشکیل کابینه می‌شود؛ اما چون معلوم نیست که تا چه حد احزاب حاضر به ائتلاف با او شوند، درگیر چرخه طولانی مذاکرات خواهد شد.

در میان احزاب مخالف هم وضع به همین منوال است و این به معنای بالابودن احتمال اجرای انتخابات مجدد است.

اصلی‌ترین مسائل رأی‌دهندگان

از اصلی‌ترین مسائل برای رأی‌دهندگان اسرائیلی موضوع هزینه‌های زندگی است.

آنان همچنین توجه بسیاری به امنیت دارند، مسئله ایران و گروه‌های مسلح فلسطینی و افزایش تنش میان فلسطین و رژیم صهیونیستی از دیگر مسائل مورد توجه رأی‌دهندگان است.

برخی گروه‌های کوچک نیز مسائل گروهی خود را دنبال می‌کنند. مثلا برای ارتدکس‌های افراطی معافیت از سربازی و برای صهیونیست‌های بنیادگرا موضوع حمایت از شهرک‌ها در کرانه باختری مهم است.

انتهای پیام
captcha