انتخاب تشخیص زودهنگام سرطان و IVF به دلیل حضور فعال در جوانی جمعیت است
کد خبر: 4117487
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۲:۴۵
رئیس جهاددانشگاهی خراسان رضوی:

انتخاب تشخیص زودهنگام سرطان و IVF به دلیل حضور فعال در جوانی جمعیت است

رئیس جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: انتخاب تشخیص زودهنگام سرطان و IVF به دلیل حضور فعال در جوانی جمعیت است.

حمیدرضا بیدخوری، رئیس جهاد دانشگاهی خراسان رضویبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی نشست رئیس و اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی  با حضور جمعی از مدیران کل سازمان جهاددانشگاهی و فاطمه رحمانی، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی امروز 6 دی‌ماه در سالن همایش‌های زنده‌یاد دکتر کاظمی آشتیانی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد.

حمیدرضا بیدخوری، رئیس جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، در این نشست ضمن معرفی فعالیت‌ها و رویکردهای جهاد خراسان رضوی اظهار کرد: خصلت مشهور جهاد خراسان رضوی آن است که رشد متوازن در حوزه فرهنگ، پژوهش، خدمات پزشکی و آموزش داشته است. فعالیت‌های وسیعی در نهاد جهاددانشگاهی داریم  که می‌توان در سه محور توسعه دانش فنی نیازمحور، توسعه فرهنگ انقلابی در دانشگاه‌ها و ارائه خدمات مورد نیاز اقشار کمتر برخودار تقسیم‌بندی کرد. 

وی گفت: اگرچه تعداد همکاران تمام‌وقت این سازمان 529 نفر است، اما بیش از هزار نفر متخصص، پزشک، پژوهشگر و مدرس در این مجموعه با ما همکار هستند. سن مدیریتی در جهاددانشگاهی بین 10 تا 15 سال است و به نسبت هم از افراد باتجربه بهره می‌بریم و هم مدیران جوان‌تری را داریم.

93 درصد درآمد جهاددانشگاهی خراسان رضوی مبتنی بر فعالیت‌های مستقیم است

بیدخوری با اشاره به ترکیب درآمدی جهاددانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: 93 درصد درآمد جهاددانشگاهی خراسان رضوی مبتنی بر فعالیت‌های مستقیم است، 6 درصد از محل دفتر مرکزی جهاددانشگاهی و یک درصد هم  از محل حمایت‌های استانی تأمین می‌شود و هر چه حمایت حاکمیت بیشتر شده، سعی کرده‌ایم این نسبت را حفظ کنیم.

وی اظهار کرد: هرآنچه به آورده حمایتی جهاددانشگاهی اضافه شود، به همان میزان فعالیت و تلاش ما بیشتر خواهد شد و این موضوع جزو اصول کاری ماست که استقلال مالی‌‌مان را از ساختار حاکمیتی حفظ کنیم، بنابراین در صورت حمایت بیشتر این دایره وسیع‌تر خواهد شد و به نهادی وابسته به حمایت‌های حاکمیتی تبدیل نخواهیم شد. انتظاری که از این نهاد دانش‌بنیان انقلابی می‌رود این است که متکی به فعالیت‌ها و دانش و فناوری خویش پیش رود، علاوه بر آن حمایت حاکمیت و راهنمایی ساختار مجلس شورای اسلامی و کمیسیون تخصصی را داشته باشد.

اقتصاد مبتنی بر تجاری‌سازی فناوری

بیدخوری ضمن ارائه مدل کسب و کار جهاد دانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: قسمتی از اقتصاد ما از طریق تجاری‌سازی فناوری‌هایمان کسب می‌شود.  قسمتی دیگر از اقتصادمان از طریق تمرکز بر ارائه خدمات تخصصی پزشکی مبتنی بر فناوری های نوین تأمین می‌شود، همچنین آموزش اشتغال‌زا و نیازمحور  نیز از دیگر راه‌های  کسب درآمد جهاددانشگاهی خراسان رضوی است.

وی ادامه داد: قسمتی از آنچه درآمد کسب شده از شیوه‌های فوق را در حمایت از فناوری‌های منتخب تا رسیدن به مراحل آمادگی برای ارائه صرف می‌کنیم. پژوهش‌های متمرکز با هدف توانمندسازی نیروی انسانی یکی از کارهای محوری جهاد دانشگاهی است و توانسته بدنه تنومند از محققان کاربردی بسازد که در این پروژه‌ها نقش‌آفرینی کنند. همچنین قسمتی از درآمد خرج فعالیت‌های فرهنگی با نفوذ بالا می‌شود.

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با ارائه نمودار سطح آمادگی فناوری و سیر تحول جهاددانشگاهی در این نمودار بیان کرد: در دهه 70 و 80 تلاش جهاددانشگاهی بر انجام پژوهش کاربردی متمرکز بوده است. در آن دوران پژوهش‌های بنیادی کمتر صورت می‌گرفت و از انجام پژوهش برای پژوهش پرهیز می‌کردیم و پژوهش تنها برای تأمین نیاز کارفرما انجام می‌شد.

وی ادامه داد: در دهه 90  با توجه به راهنمایی‌های مقام معظم رهبری و دیدارهایی که اتفاق افتاد، بر توسعه فناوری‌ها متمرکز شدیم و فناوری‌ها را از مراکز پژوهشی و دانشگاهها تا سطحی که بتوان به بخش خصوصی و صنایع بزرگ تحویل داد، پیش بردیم.  

بیدخوری با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری «جهاددانشگاهی باید یک جریان باشد» گفت: رویکردی که امسال در دفتر مرکزی جهاددانشگاهی اتخاذ شده و ما هم در مورد آن برنامه‌ریزی بسیاری کردیم مانند آنچه در پردیس صنایع خلاق اتفاق افتاده است. در واقع می‌خواهیم بستری را فراهم کنیم تا جوانان و علاقمندان از این مسیر عبور کنند، اما لزوما در محیط جهاددانشگاهی حضور ساختاری نداشته باشند.

وی با بیان اینکه آنچه برای جهاددانشگاهی اهمیت دارد، رسیدن دانش به زندگی مردم است، افزود: آنچه توسط بزرگان به جهادگران بر آن تأکید شده، این است که شما فقط به سراغ کارهایی بروید که روی زمین مانده باشد، نه کارهایی که در بخش خصوصی و دولتی در حال انجام است. بنابراین انتخاب دو محور سرطان و (IVF)  و حضور فعال در بحث جوانی جمعیت هم بر این مبنا بوده است، زیرا احساس کردیم میان آنچه مطالبه می‌شود و آن چیزی که انجام می‌شود، فاصله وجود دارد و جهاددانشگاهی می‌تواند این فاصله را پر کند.

وی ضمن معرفی آزمایشگاه‌های پنج گانه جهاددانشگاهی در سطح استان گفت: علاوه بر تقویت و نگهداری این‌ مراکز،  توسعه پزشکی را بر موضوع سرطان و درمان ناباروری قرار داده‌ایم.

بیدخوری با اشاره به مدل و نحوه پیدایش خدمات آزمایشگاهی در جهاددانشگاهی مشهد یادآور شد: مختصات زمانی آن به اوایل دهه 60 بر می گردد که به پیشگامی اساتید جهادی دانشگاه و فعالیت داوطلبانه آنان با تعرفه مناسب برای اقشار کمتر برخودار شکل گرفت و با رویکرد فناورانه به تعمیر تجهیزات غیر قابل استفاده دانشگاه می‌پردازند و از آن استفاده می‌کنند.

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان رضوی ضمن مقایسه تعرفه‌های دولتی، تعرفه عمومی غیردولتی و تعرفه آزمایشگاه خصوصی، گفت: اختلاف تعرفه زیادی میان تعرفه جهاددانشگاهی و تعرفه آزمایشگاه خصوصی و تعرفه عمومی غیردولتی وجود دارد و تمام هنر دانش فنی مدیریتی که به ارث رسیده و آن را تقویت و بروز می کنیم این است که بتوانیم بدون حمایت مستمر حاکمیتی با این تعرفه، اما با کیفیت کار کنیم.

وی تأکید کرد: مسئولین فنی ما علاقه‌مند و معتقد به  فرهنگ جهادی هستند، در این سیستم نمی‌توان به متخصصین حق‌الزحمه کامل داد و نیاز به مشارکت دارد و کسی که در جهاددانشگاهی کار می‌کند، باید بداند که قسمتی از وقتش را وقف می‌کند و برای قسمتی از آن حق‌الزحمه دریافت می‌کند. 

بیدخوری با بیان اینکه فعالیت‌های جهاددانشگاهی در قسمت‌های مختلف با گرایش سلامت صورت می‌گیرد، گفت: گردشگری سلامت در پژوهشکده گردشگری، رنگ‌ها و طعم‌های طبیعی خوراکی در پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی، قارچ‌های دارویی در پژوهشکده زیست فناوری صنعتی و زخم پوش‌ها و جایگزین‌های پوستی، ایمپلنت‌ دندانی در مرکز تحقیقات نوین از جمله این گرایش هاست. 

وی در خصوص پروژه راه‌اندازی مرکز پیشرفته درمان ناباروری و مرکز جامع تشخیص و پیگیری سرطان زنان گفت: اگرچه مراکز خصوصی خوبی در مشهد در زمینه (IVF) وجود دارد، اما علی رغم وجود توانمندی فنی و ژنتیکی،  تشخیص قبل از لانه گزینی(PGD)  فعالی در مشهد نداریم.

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با طرح این پرسش که چرا جهاددانشگاهی برای اجرای سیاست‌های ابلاغی جوانی جمعیت و درمان ناباروی قابل اعتماد است، بیان کرد: جهاد دانشگاهی رویکرد توسعه شبکه‌ای در سراسر کشور دارد و می‌تواند تحت لیسانس مراکز پزشکی ایجاد کند، همچنین فراهم آوردن تجمیع توان بخش دانشگاهی و بخش خصوصی به عنوان یک نهاد انقلابی  واسط توسعه، تأکید بر روی مأموریت ارائه خدمات به اقشار کمتر برخودار، شناخته شده در میان جامع بین‌المللی در زمینه ناباروری و سرطان زنان از جمله دلایل این موضوع است.

وی با اشاره به مرجعیت مذهبی، جمعیتی، سلامت شهر مقدس مشهد به برکت وجود بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) گفت: جهاددانشگاهی خراسان رضوی با سابقه 4 دهه فعالیت مؤثر در حوزه سلامت با پشتوانه دانشی بالا و الگوی توسعه مبتنی بر توسعه منطقه‌ای، همچنین شبکه ارتباطات قوی با متخصصین ذی صلاح می‌تواند در زمینه فعالیت نماید.

بیدخوری در پایان به تبیین وضعیت فیزیکی پروژه مرکز درمان ناباروری و تشخیص سرطان پرداخت و گفت: این مجموعه حدود 2200 متر زیربنا دارد که برای تکمیل و تجهیز آن به مبلغی حدود  280 میلیارد تومان نیاز داریم و تامین این منابع مالی به حمایت‌های حاکمیتی وابسته است.  

انتهای پیام
captcha