قاضی نباید تحت تأثیر فضاسازی‌ها قرار گیرد
کد خبر: 4160907
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۱

قاضی نباید تحت تأثیر فضاسازی‌ها قرار گیرد

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه هیچکس نمی‌تواند در مقابل اعمال شجاعت قاضی در چارچوب قانون و عدل بایستد، گفت: قاضی نباید تحت تاثیر فضاسازی‌ها قرار گیرد چرا که در آن صورت عدالتش مخدوش می‌‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیهبه گزارش ایکنا از فارس، به نقل از روابط عمومی دادگستری فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه امروز، 16 مردادماه در حاشیه سفر به شیراز و دیدار با قضات و کارکنان قضایی استان فارس با اشاره به حجم بالای کار در دستگاه قضایی، اظهار کرد: حجم کار و سختی کار در دستگاه قضایی بالاست و کمبودها زیاد است، اما باید توجه کنیم که مبادا این سختی‌ها در انگیزه خدمت‌رسانی و اخلاص ما تأثیر بگذارد.

وی تصریح کرد: دشمنان طی بیش از ۴ دهه بعد از انقلاب، هر ترفند و خباثتی را به کار بستند تا نظام ما پا نگیرد و پیشرفت نکند اما ناکام ماندند. امروز دشمنان اگر می‌توانستند علیه کشور ما اقدام نظامی کنند، درنگ نمی‌کردند اما به‌واسطه اقتدار ایران اسلامی از پیشبرد این حربه عاجزند.

رئیس عدلیه تصریح کرد: هیچکس نمی‌تواند در مقابل اعمال شجاعت قاضی در چارچوب قانون و عدل بایستد؛ قاضی نباید تحت تاثیر فضاسازی‌ها قرار گیرد چرا که در آن صورت عدالتش مخدوش می‌‌شود.

محسنی اژه‌ای بیان کرد: در بسیاری از موارد در تدوین لوایح قضایی با اعمال ساز و کارهایی از قضات شاغل و حتی قضات بازنشسته نظرخواهی صورت می‌گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدکاظم موسوی، رئیس کل دادگستری استان فارس نیز اظهار کرد: در راستای تحقق رشد تولید در کشور، با کمک مجموعه قضایی استان فارس، ۶۷ شرکت در سال گذشته و ۲۲ شرکت در ۴ ماه و نیم سپری‌شده از سال جاری احیا شدند. 

رئیس دستگاه قضا همچنین در نشست با اساتید و نخبگان جامعه پزشکی استان فارس با موضوع «کاهش آسیب‌های اجتماعی» با اشاره به اهمیت مقوله صیانت از جامعه پزشکی گفت: پزشکان و اطباء از جایگاه ویژه و مهمی در جامعه و اجتماع مردم برخوردارند؛ به همان میزانِ اهمیت پزشکان در جامعه، مقوله صیانت از آن‌ها نیز حائز اهمیت است و در این رابطه در وهله نخست، خودِ جامعه پزشکی می‌تواند به حفظ شأن و جایگاه بالای اجتماعی خود کمک برساند.

وی تصریح کرد: هم ما در جامعه قضات و هم شما در جامعه پزشکی به تقویت ساختارها و ساز و کارها در حوزه صیانت از جایگاه‌ها و مجموعه‌ها و همکاران‌مان، نیازمندیم و در این راستا می‌توانیم اقدامات مشترکی را در دستور کار قرار دهیم.

رئیس عدلیه با اشاره به مقوله اخلاق در جامعه پزشکی و جامعه قضایی گفت: برای نمونه از میان ۲ هزار قاضی، ممکن است یک قاضی از حیث مالی و یا رفتاری و اخلاقی دچار لغزش شود؛ احتمال می‌رود لغزش همین یک قاضی به همه جامعه قضات تعمیم داده شود و این یکی از مشکلات ماست؛ شما نیز در جامعه پزشکی با این قبیل مسائل مواجهید لذا باید ساختارها و سازوکارهای صیانت از مجموعه‌های‌مان را تقویت کنیم.

قاضی‌القضات اظهار کرد: هم ما در امر قضا و هم شما در امر پزشکی ممکن است با حالت پرخاشگرانه و خشنِ مراجعان و مخاطبان مواجه شویم؛ خیلی مهم است که نحوه برخورد ما با این خشم و خشونت چگونه باشد؟ آیا حتماً لازم است که در همان وهله نخست برای مقابله با این خشونتِ اعمال شده، متوسل به قوه قهریه شویم یا باید ترتیبات دیگری اتخاذ کنیم که دامنه خشونت فرد گسترش نیابد؟ آیا نباید میان خشم و خشونت فردی که برای مثال فرزند خود را در اتاق جراحی از دست داده با ارتکاب عملِ خشن یک فرد در خیابان تفاوت و تمایز قائل شویم‌؟ به اعتقاد ما، باید در مواجهه و بررسی اعمال خشونت‌آمیز، شرایط و حالات افراد را مدنظر قرار داد؛ این قبیل موارد از جمله موضوعاتی است که نیازمند کار مشترک میان جامعه قضایی و جامعه پزشکی است.

محسنی اژه‌ای بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی استان فارس می‌تواند به‌عنوان یک نمونه و الگو ، مبادرت به احصای پرونده‌های پزشکی مفتوح در محاکم قضایی اعم از حقوقی و کیفری از حیث تعداد و انواع و همچنین شیوه و مدت زمان رسیدگی‌ها کند و نتایج را واصل گرداند تا نسبت به آن‌ها اتخاذ تصمیم و رویکرد شود.

رئیس قوه قضائیه همچنین تصریح کرد: دستگاه قضایی نسبت به رسیدگی به پرونده‌های تخصصی پزشکی در شعب ویژه ، اهتمام دارد.

انتهای پیام
captcha