کد خبر: 4250935
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۰
سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد:

حرکت به سمت دانشگاه جامعه‌محور و پاسخگو ضرورت است

سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد گفت: تلاش برای توسعه ارتباطات دانشگاه با جامعه، در جهت رفع نیازهای آن و به روز کردن برنامه‌ها و اسناد راهبردی دانشگاه متناسب با نیازهای جدید جامعه و تحولات جهانی و پیشبرد سیاست‌هایی برای حرکت به سمت دانشگاه جامعه‌محور و پاسخگو ضرورتی دیگر است.

عبدالرضا جوان‌ جعفری بجنوردی، سرپرست دانشگاه فردوسی مشهدبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، عبدالرضا جوان‌ جعفری بجنوردی، سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد، امروز هفتم آذرماه، در آیین تکریم رئیس پیشین و معارفه سرپرست جدید دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: در جهانی حضور داریم که سرعت تحولات آن در تاریخ بشر بی‌سابقه و منشا آنها، علم و دانایی در وسعتی نامحدود است. دانشگاه نیز خاستگاه علم و فناوری و زمینه‌ساز پیشرفت‌های بی‌شمار در عرصه‌های مختلف است. در زمانه‌ای هستیم که هیچ آرزویی دست نیافتنی نیست و هر آنچه زمانی آرزوی بشر بود، امروز جزو نیاز ضروری زندگی شده و به تاریخ پیوسته است.
 
وی افزود: علم و دانش سلطه خود را گسترده کرده است و جامعه از ما انتظار دارد همگام با علم جهانی و رفع و رجوع مسائل گوناگون در ابعاد مختلف همت گماریم و در این مسیر پرشتاب به جبران مافات بپردازیم. دانشگاه فردوسی، جایگاه بزرگان علمی و مدیرتی با تجربیاتی گران‌بار است، باید از ظرفیت‌های خود نهایت بهره را ببرد. بر کسی چون من که مسئولیت چنین مجموعه عظیمی را بر عهده می‌گیرم، بلاشک نیاز است بر ظرفیت ویژه دانشگاه توجه کنم.
 
سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد با بیان راهبردهای مدیریتی خود ادامه داد: با توجه به شرایط کشور در دانشگاه فردوسی، اصول سیاست‌های دولت وفاق بر مبنای اجماع‌سازی و مشارکت همه آحاد جامعه که در چارچوب قانون تعیین شده است، مورد توجه خواهد بود. وفاق نه تنها به‌عنوان نیاز، بلکه جبر زمانه ما است، در نگاه ما این وفاق تنها با استفاده از تمام ظرفیت‌های دانشگاه برای رسیدن به اهداف و برنامه‌های راهبردی تحقق می‌یابد. اصل مدارا در مدیریت یک ضرورت و پایبندی به قوانین و متناسب‌سازی مقررات بر پایه شرایط واقعی جامعه از الزاماتی است که باید به آن توجه ویژه داشت. به این منظور هر نوع نقد مشفقانه را باید به رسمیت شناخت تا بتوان به پشتوانه آن و با برنامه مناسب بر مشکلات فائق آمد.
 
جوان‌ جعفری گفت: امید است این سیاست مبنایی برای آرامش و بستری جهت رشد و شکوفایی دانشگاه باشد. توجه به رعایت عدل و انصاف و احقاق حقوق افراد وظیفه ما است، به ویژه رسیدگی به پرونده دانشجویان و استادان آسیب‌دیده را در چارچوب قوانین و مقررات حسب دستور رئیس‌جمهور محترم، را یک تکلیف قانونی و اخلاقی می‌دانیم. توجه به مسائل رفاهی اعضای هیئت علمی و کارکنان از موضوعاتی است که مورد تاکید خاص قرار خواهد گرفت، استفاده از تمام ظرفیت‌های قانونی و تلاش برای اصلاح قوانین در این زمینه می‌تواند راهگشا باشد. تقویت نهادها، تشکل‌ها و انجمن‌های قانونی استادان، کارکنان و دانشجویان در دانشگاه، یک ضرورت است و ما این تشکل‌ها را یاری‌گر دانشگاه در سطوح مختلف می‌دانیم و هیچ‌گاه آنان را رقیب تلقی نخواهیم کرد.
 
وی بیان کرد: تلاش برای توسعه ارتباطات دانشگاه با جامعه، در جهت رفع نیازهای آن و به روز کردن برنامه‌ها و اسناد راهبردی دانشگاه متناسب با نیازهای جدید جامعه و تحولات جهانی و پیشبرد سیاست‌هایی برای حرکت به سمت دانشگاه جامعه‌محور و پاسخگو ضرورتی دیگر است. ارتقا کیفی آموزش در همه سطوح در این دوره مدنظر خواهد بود، البته راه‌اندازی رشته‌ها و گرایشات جدید و بین‌رشته‌ای پس از انجام آمایش لازم مدنظر است. توجه به پژوهش بنیادین و کاربردی، به ویژه موضوعات مورد نیاز دستگاه‌های اجرایی برای ارتقا جایگاه دانشگاه و رفع نیاز آن در سطح ملی و محلی مورد توجه است. برای این منظور توسعه مراکز پژوهشی توانامحور و احیای آن بخش از مراکز پژوهشی که کمتر مورد توجه بودند، ضروری به نظر می‌رسد.
 
جوان‌ جعفری اظهار کرد: همکاری بین دانشکده‌ای نیز فرصت دیگری است که می‌تواند مسیر پیش‌رو را هموارتر کند. در زمینه نوآوری نیز لازم است از طریق تقویت پارک علم و فناوری دانشگاه و کمک به تشکیل مجتمع‌های نوآوری در دانشکده‌های ذی‌ربط برای حمایت از ایده‌های نوآورانه و با هدف اشتغال‌زایی دانش‌آموختگان باید اقدامات اساسی صورت گیرد، استفاده از ظرفیت حامیان بیرون دانشگاه مورد توجه بیشتری قرار خواهد گرفت. در مسائل دانشجویی و فرهنگی، با نسلی مواجه هستیم که بسیاری از آگاهی‌هایی که ما از آنان به وجد می‌آییم، برای آنان عادی شده و سبک زندگی آنان دچار دگرگونی شده است و شناخت بهتر و دقیق‌تر این نسل، در حقیقت شناخت آینده است. این امر مستلزم نشست و برخواست با آنان و رسیدن به درک و زبان مشترک است.
 
وی افزود: امیدوارم با یاری هم و برقراری ارتباط موثرتر با جوانان بتوانیم با نسل جوان دانشجو در حوزه ارزش‌ها و آرمان اصیل انسانی و انقلاب اسلامی به درک و تفاهم بیشتری برسیم. توجه به پیچیدگی شرایط وظیفه ما است، پیچیدگی‌هایی که وجه اعتقادی و فرهنگی پررنگی یافته است. تقویت فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی دانشجویان و تشکیل فعالیت نهادها برای حضور موثر در صحنه اجتماع ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است. کمک به ایجاد فضای پرنشاط و سالم دانشجویی برای جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی مسیر دیگری است که باید طی شود.
 
سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: مشارکت دادن دانشجویان در امور مختلف، مکمل این ضرورت است. دانشجو نیاز به کمک ندارد، کافی است موانع از سر راه برداشته و مسیر فعالیت تسهیل گردد. بلوغ و پختگی دانشجویان، آینده روشنی پیش‌روی ما قرار می‌دهد و این دانشجویان ما را توصیه به آرامش و پدر بودن می‌کنند که ارزشمند است. در حوزه بین‌المللی برنامه‌ها باید به گونه‌ای باشد که دانشگاه در سطح ملی و بین‌المللی به جایگاه ویژه مورد نظر دست یابد که مستلزم برنامه‌ریزی موثر و گشودن راه‌های تازه برای همکاری‌های فراملی است. استادان ایرانی سراسر جهان، ذخیره علمی و دانشی ارزشمندی محسوب می‌شود.
 
جوان‌ جعفری گفت: حمایت از تعاملات علمی دانشگاهی و جذب و پذیرش هدفمند دانشجویان بین‌المللی می‌تواند دانشگاه را از حیث رتبه علمی جهانی و تنوع‌بخشی به منابع مالی تقویت کند. توسعه روابط علمی با کشورهای همسایه و توجه به تقویت زبان فارسی از وظایف ملی و منطقه‌ای دانشگاه فردوسی است. این امر می‌تواند زمینه دیپلماسی علمی و فرهنگی و در گام بعدی برقراری مناسبات تجاری و اقتصادی در سطح منطقه باشد.
 
وی تصریح کرد: در جایگاه مدیر دانشگاهی، وقتی به انتظارات انباشته در سطح کشور و محدودیت‌های موجود می‌اندیشم، بار سنگینی بر دوش حس می‌کنم، از سویی دیگر وقتی به حضور همکاران دغدغه‌مند مانند شما می‌نگرم، حس خوشایند امیدواری در من پدیدار می‌شود.
 
محمد روشن، مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری
 
محمد روشن، مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در آیین تکریم رئیس پیشین و معارفه سرپرست جدید دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: بنده از سال ۷۵ عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی بودم، در ۲۸ سال پیش تصور نمی‌کردیم یکی از رقبای جدی دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه فردوسی مشهد باشد و اکنون طوری شده که در دیپلماسی علمی، باید پشت سر دانشگاه فردوسی مشهد قدم برداریم و دانشگاه پر افتخار ایران محسوب می‌شود و این حاصل زحمات رؤسای پیشین است.
 
وی بیان کرد: در این دو امدادی پرچم دست به دست می‌شود؛ ظاهرا همه برای نشستن پشت میز اکراه فراوان داریم. خوشحالم استادان محترم که مسئولیت داشتند، از جنس شهیدان هستند. استادانی که امروز قلم به دست هستند، روزی برای دفاع از اسلام و کیان مملکت تلاش کردند، آنان همان کسانی هستند که دیروز در عرصه ایثار و شهادت حضور داشتند. مفتخرم به اینکه برخی همکاران پیشین که با آنان هم‌حجره بودیم، در کسوت هیئت علمی حضور دارند. این دانشگاه رتبه نخست فعالیت فرهنگی، اجتماعی، نشریات دانشجویی، انجمن علمی و رتبه‌های برتر در المپیادهای علمی را دارد.  
 
مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: طی سال‌های اخیر، دانشگاه در دیپلماسی علمی مقام اول تعاملات علمی را کسب کرده است. امیدواریم شرایط برای نظریه پردازی آزادانه و اجتهاد علمی استادان در سایه امنیت و همکاری فراهم شود.
 
روشن اظهار کرد: امید به آینده با شایسته‌گزینی است و اینکه عالمان بر صدر بنشینند. دانشگاه را سیاسی اداره نمی‌کنیم، اما به این معنا نیست که سیاست را متوجه نشویم و تحلیل دقیق نداشته باشیم. 
 
وی گفت: تلاش ما توجه به معیشت استادان و کارمندان و بهبود وضعیت دانشجویان است. اگر در این دوره کسی مسکن اساتید را حل‌ کند، ماموریت بزرگی را انجام داده است. وفاق و استفاده از ظرفیت‌های موجود باید باشد و با سعه صدر با موافقان و مخالفان باید نشست. اگر به میثاق ملی وفادار باشیم، مشکلی پیش نمی‌آید و با اخلاق‌مداری کامل وفق قانون عمل کنیم و بهترین مدافع کارهای ما قانون است.
 
مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: ممکن است ما کوتاهی داشته باشیم و کدورت ایجاد شود، اگر کدورتی بوده و اگر به محضر استادی کم محبتی شده عذرخواهی می‌کنم؛ باید با کرامت و بزرگی با هم رفتار کنیم. این جلسه ثمره استفاده از ظرفیت کارکنان و بزرگان و نماینده دفتر نهاد، دکتر ایمانی‌مقدم و همکاری استاندار است. دانشجویان پرانرژی‌ تلاش کردند که این جلسه برگزار شود. علیرغم وجود بی اعتمادی در برخی از دانشگاه‌ها، اما فضای همکاری و اعتماد در دانشگاه فردوسی بالا است. در این دانشگاه ظرفیت و سرمایه بزرگی وجود دارد که امیدوارانه تلاش می‌کنند تا دانشگاه رو به جلو حرکت کند.
 
یادآور می‌شود، مسعود میرزایی شهرابی، رئیس پیشین دانشگاه فردوسی مشهد در جلسه معارفه سرپرست جدید این دانشگاه حضور پیدا نکرد.
آیین تکریم رئیس پیشین و معارفه سرپرست جدید دانشگاه فردوسی مشهد
انتهای پیام
captcha