کد خبر: 4252079
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۴

بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس شهرتش را از تولید دایره‌المعارف‌ها کسب کرد

مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: بنیاد پژوهش‌های اسلامی شهرت خود را از تولید دایره‌المعارف‌ها کسب کرد و از جمله دستاوردهای اساسی این مرکز، تدوین چندین دانشنامه بزرگ از زمان تأسیس تاکنون و یکی از این آثار، کتاب «المعجم فی فقه القرآن و سر بلاغه» است.

احد فرامرز قراملکی، مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضویبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، احد فرامرز قراملکی، مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، امروز 13 آذرماه در نشست خبری همایش چهلمین تأسیس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی اظهار کرد: بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در ۲۱ آبان ۱۳۶۳ به ابتکار تولیت فقید، مرحوم آیت‌الله طبسی، به‌عنوان یک شرکت غیرتجاری با ترکیبی از هیئت مدیره و مدیرعامل تأسیس شد و یکی از مأموریت‌های اصلی این مرکز انجام پژوهش‌های بنیادی و کلان به‌ویژه پرداختن به پایان‌نامه‌های تخصصی  بود که در آن زمان توان حوزه و دانشگاه به آن نمی‌رسید.  

وی یکی از دستاوردهای مهم بنیاد را دایره‌المعارف‌نویسی برشمرد و گفت: بنیاد پژوهش‌های اسلامی شهرت خود را از تولید دایره‌المعارف‌ها کسب کرد و از جمله دستاوردهای اساسی این مرکز، تدوین چندین دانشنامه بزرگ از زمان تأسیس تاکنون و یکی از این آثار، کتاب «المعجم فی فقه القرآن و سر بلاغه» است که تاکنون 52 جلد از آن به چاپ رسیده و پیش‌بینی شده که به 80 جلد برسد.  

مدیر عامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی افزود: این معجم به‌عنوان نوعی تفسیر موضوعی با محوریت اصطلاحات قرآنی شناخته می‌شود، علاوه بر این نیز دایره‌المعارف آستان قدس رضوی از دیگر موارد است که این اثر برگرفته از 800 مقاله در بررسی از 2000 مقاله به‌عنوان تنها مرجع جامع علمی برای معرفی دقیق مجموعه آستان قدس و حاصل کار بیش از 150 پژوهشگر و نویسنده است. 

وی ادامه داد: تشکیل شورا و کارگروهی در سال 1004 را در دستور کار داریم تا این دایره المعارف که در دو جلد است را به‌روزرسانی کنیم و در صورت به‌روزرسانی این دایره المعارف در سه جلد ارائه خواهد شد، ضمن اینکه نسخه‌ای جدید و بروزشده از این کتاب به زبان‌های انگلیسی و عربی در دست تهیه است که امیدواریم در سال ۱۴۰۴ منتشر شود. 

قراملکی به احیای میراث معرفتی شیعه اشاره کرد و گفت: به‌منظور احیای میراث معرفتی شیعه و آموزه‌های رضوی، مجموعه آثار ارزشمندی همچون آثار سید مرتضی در ۶۵ جلد و آثار میر حامد حسین در سه جلد به چاپ رسیده است. برنامه‌ها و ارتقاء برگزاری کنگره‌ها و همایش‌های بین‌المللی در دستور کار است و در این خصوص برگزاری کنگره جهانی امام رضا(ع)، همایش امام رضا(ع) و گفت‌وگوی ادیان از دیگر فعالیت‌های بنیاد است 

مدیر عامل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی با تأکید بر ارتقاء بنیاد به پژوهشگاه رسمی ادامه داد: در سال 1400 و با ابلاغ شورای انقلاب فرهنگی، این بنیاد به پژوهشگاه رسمی ارتقاء یافت و سه پژوهشکده با محوریت سیره و زندگانی حضرت رضا(ع)، زیارت و معارف اسلامی تأسیس شد که به نیازهای جامعه امروز می‌پردازد. 

وی برگزاری دوره‌های آموزشی در این خصوص را از دیگر فعالیت‌ها عنوان کرد و گفت: دوره آموزشی «ارتقای آگاهی و مهارت والدین نسبت به زیستِ عفیفانه‌ی فرزندان دانش‌آموز» با همکاری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، بنیاد و وزارت آموزش و پرورش برگزار شد. در این دوره که در 7 مرحله اجرا شد، 900 نفر از سراسر کشور شرکت داشتند.  تلاش‌های بنیاد همچنان در جهت توسعه پژوهش‌های علمی و فرهنگی ادامه خواهد داشت و بنیاد پژوهش‌ها در سال 63 آغاز به کار کرد و چندین  فعالیت را شامل پژوهش‌های بنیادی در دستور کار خود قرار داد.

انتهای پیام
captcha