
به گزارش ایکنا از خراسان رضوی و به نقل از آستان نیوز،
امیرمهدی حکیمی، مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی در مراسم اختتامیه چهاردهمین همایش ملی شعر انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه شعر فارسی در تاریخ خود همواره شعر انقلابی بوده است، اظهار کرد: دین اسلام دینی جامع است که در آن مفاهیمی مختلف مانند معرفت، شناخت، مضامین اجتماعی، یاری مظلوم، مبارزه با ظلم، عشق و... مطرح میشود و شعر اسلامی نیز مفاهیم را در دل خود جای داده است.
حکیمی با اشاره به اینکه، مرزبندی شعر به انقلابی و آیینی، امری نادرست است، تصریح کرد: شعر فارسی شعری است که از حافظ، سعدی، حماسه فردوسی و... سخن میگوید و وقتی برای آن بهعنوان شعر آیینی یا انقلابی مرزبندی مشخص میکنیم، دایره شعر را محدود و بهتبع آن، برخی از شاعران را از این دایره حذف میکنیم که به نظرم، درست نیست و باید تا آنجایی که میتوان این دایره را گستردهتر کرد و برای آن برنامهریزی انجام داد.
وی با اشاره به سخنی از امام رضا(ع) مبنی بر اینکه، «خدا رحمت کند کسی را که امر ما را احیا میکند و اگر مردم زیبایی کلام ما را درک کنند قطعاً از ما تبعیت میکنند»، افزود: این فرمایش حضرت، بیش از فقها، متکلمان، مفسران و فلاسفه، خطاب به هنرمندان و ادباست و قطعاً زیبایی کلام اهلبیت(ع) را به بهترین وجه میتواند بیان کند. شعر بهعنوان یک جریان مهم ادبی میتواند مفاهیم روایات ائمه معصومین(ع) را در گستره خودش به جامعه منتقل کند و حال باید سنجید که چه اندازه از جامعه شعری با این مضامین آشناست.
مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی با بیان اینکه
شعر رضوی تنها شعری نیست که در مورد کبوتر، توسل و گلدسته سخن میگوید، بلکه، هر آنچه که ائمه معصومین(ع) در مورد آن سخن گفتهاند، همچون مفاهیم اخلاقی، جهاد، مقاومت، مضامین انقلابی و... جزو شعر رضوی است، گفت: ائمه معصومین(ع) در همه شئون زندگی روایاتی دارند که میتوان از آن مضامین در شعر استفاده کرد و باید مجموعه روایات بزرگان دین را یاد بگیریم و شعر ما بیانگر آن مضامین در همه حوزهها باشد.
محمدمهدی دادمان، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی نیز در این مراسم با تشکر از برگزارکنندگان و شرکتکنندگان چهاردهمین همایش شعر انقلاب، اظهار کرد: خدا را شاکرم که جمعی از شعرای متعهد و مکتبی و استادان ادبیات انقلاب، در این همایش گرد هم آمدند تا با همفکری و همدلی یکدیگر، گامهایی بلند در مسیر تقویت گفتمان انقلابی، بردارند.
دادمان با اشاره به تفسیر رهبر معظم انقلاب اسلامی از مفهوم ولایت در کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن»، بیان کرد: ولایت در قرآن، به معنای پیوند میان مؤمنان است و همانند طنابی که کوهنوردان را به هم میبندد تا اگر یکی لغزید، دیگران او را، نجات دهند. این همبستگی، حول محور ولایت الله و رسولالله رقم میخورد و مکانیسمی اجتماعی برای پیشبرد حرکت الهی است.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی با بیان اینکه غفلت از این نگاه قرآنی به ولایت، آسیبزاست، تصریح کرد: ولایت عرضی، تنها به ارتباط رهبری و امت محدود نمیشود، بلکه شبکهای زنده از تعاملات مؤمنان است که جامعه را در برابر تهدیدات حفظ میکند. شعر و ادبیات انقلابی، باید این مفهوم را در اشعار خود بازتاب دهد تا نسل جوان، بیش از پیش، با این گفتمان آشنا شوند.
وی در پایان، با تقدیر از حضور پرشور شعرا و اصحاب فرهنگ در این همایش گفت: این رویداد، تجلیگاه همدلی و همگرایی میان هنرمندان متعهد است و امیدوارم ثمرات آن در تقویت بنیانهای فکری و فرهنگی انقلاب اسلامی، مشهود باشد.
یادآور میشود، مراسم اختتامیه چهاردهمین همایش ملی شعر انقلاب اسلامی با مشارکت مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی، مرکز آفرینشهای ادبی، حوزه هنری خراسان رضوی و دفتر شعر حرکت، با حضور بیش از ۸۰ شاعر شاخص و صاحبنظران برجسته در مشهد برگزار شد.
انتهای پیام