کد خبر: 4281369
تاریخ انتشار : ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۳
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

امام رضا(ع) امام تعقل و گفت‌وگوست

سیدعباس صالحی گفت: امام رضای ما، امام سخن، امام منطق، امام تعقل و امامِ گفت‌وگوست و اگر امسال که دهه کرامت به نام امام رضا(ع) مزین شده است، خواهان ایرانی امام‌رضایی هستیم، باید ایرانی داشته باشیم که در آن منطق و گفت‌وگو حاکم باشد.

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامیبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،  شامگاه امروز ۱۹ اردیبهشت ماه در اختتامیه بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) که در سالن همایش‌های مجتمع شهدای سلامت برگزار شد، اظهار کرد: دهه کرامت و به ویژه میلاد امام رضا(ع)، فرصتی مغتنم برای تجدید پیمان و ارتباط با خاندان اهل بیت(ع) و به طور خاص، حضرت امام رضا(ع) است.
 
وی ادامه داد: شناخت امام رضا(ع) با جلوه‌های گوناگون امکان‌پذیر است؛ جلوه‌هایی که هر امامی با توجه به شرایط خاص زمان و مکان خود، وجه ویژه‌ای داشته است و امام رضا(ع) نیز با ابعاد مختلفی به ما معرفی می‌شود که یکی از برجسته‌ترین آن‌ها، جلوه «امامِ گفت‌وگو» است. ایشان در شرایط خاص اجتماعی و سیاسی، معنای تازه‌ای به مسیر گفت‌وگو بخشیدند، هم از نظر تعداد و هم از نظر کیفیت و گفتگوهای ایشان در بین ائمه اطهار(ع) بی‌نظیر است.
 
صالحی بیان کرد: در کتاب «احتجاج»، 38 گفت‌وگوی امام رضا(ع) روایت شده است و به گفته شریف مرعشی این موضوع نشان از اهمیت و غنای این گفت‌وگوها دارد. امام رضا(ع) از این جهت در بین ائمه شیعه و معصومین(ع) ممتاز است که طیف گسترده‌ای از افراد و ادیان و مذاهب فقهی مختلف گرفته تا مکاتب معرفتی گوناگون و حتی منکران وجود خداوند، طرف گفت‌وگوهای ایشان بوده‌اند و موضوعات گفتگو نیز بسیار متنوع و مخاطبان آن نیز بسیار گوناگون، از خواص تا عوام را شامل می‌شد.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: امام رضای ما، امام سخن، امام منطق، امام تعقل و امام گفت‌وگو است و اگر امسال که دهه کرامت به نام امام رضا(ع) مزین شده است، خواهان ایرانی امام‌رضایی هستیم، باید ایرانی داشته باشیم که در آن منطق و گفت‌وگو حاکم باشد، ایرانی که در آن بتوانیم یکدیگر را با سعه صدر تحمل کنیم و اگر به مناظرات امام رضا(ع) توجه کنیم، ده‌ها درس اخلاق گفت‌وگو از دل آن استخراج می‌شود.
 
وی در پایان گفت: به عنوان مثال، در مکالمه امام رضا(ع) با سلیمان مروزی، هنگامی‌که مأمون قصد قطع سخن سلیمان را دارد، این امام رضا(ع) است که او را نهیب می‌زند و مانع این کار می‌شود و  این موضوع نشان از اهمیت اخلاق گفت‌وگو، شنیدن و تحمل نظر مخالف و داشتن سعه صدر دارد و یا در مناظره‌ای دیگر، وقتی طرف مقابل کم می‌آورد و حاضران می‌خندند، امام رضا(ع) با تندی به آن‌ها تذکر می‌دهد که این رفتار، مغایر با اصول گفت‌وگو است. ما به امام رضایی باور داریم که امامِ مهر، امامِ رأفت، امامِ تعقل و امامِ گفت‌وگو است و در این شرایط، ایران بیش از هر زمان دیگری به این منطق نیازمند است.
انتهای پیام
captcha