اتصال معنابخش به عظمتی بی‌پایان مانع انحراف می‌شود
کد خبر: 4004752
تاریخ انتشار : ۲۱ مهر ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۱
فرامرز قراملکی:

اتصال معنابخش به عظمتی بی‌پایان مانع انحراف می‌شود

رئیس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: در تاریخ ما یک فرهنگ وجود دارد که می‌توان مسائل را از هرگونه Reduction و تحلیل‌نگری و انحراف به خدمات محفوظ نگه داریم و آن فرهنگ اتصال معنابخش است. در نتیجه می‌تواند همه حرفه‌ها را از هرگونه تعمیم‌نگری خدمات حرفه‌ای، سلامت نگه دارد، که آن اتصال معنابخش به عظمتی بی‌پایان است.

اتصال معنابخش به عظمتی بی‌یایان مانع انحراف می‌شودبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، فرامرز قراملکی، رئیس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، امروز 21 مهرماه، در رویداد رتبه‌های برتر آزمون سراسری با موضوع «آینده روشن» که در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، اظهار کرد: پدیده جهانی به نام پزشکی شدن(Medicalization) وجود دارد، به این معنا که ما همه مسائل را از دید پزشکی، بیماری و درمان می‌بینیم و یکی از انگاره‌هایی است که در جهان رواج دارد. این مقوله در خانواده‌ها و گاهی در بنگاه‌های بزرگ دارویی در دنیا وجود دارد زیرا هر چه به Medicalization دامن بزنند طبیعتا صنعت دارو و درآمدهای آن رونق بیشتر پیدا خواهد کرد.

وی ادامه داد: گاهی پزشکان در این تضاد قرار می‌گیرند و به این مقوله دامن می‌زنند اینکه همه مسائل از نگاه بیماری و درمان دیده می‌شود. دومین مقوله تقلیل (Reduction) است که به فروکاستن یک پدیده بسیار بزرگ به امری کوچک می‌گویند. یکی از Reductionهای رایج، تحلیل مفهوم غنی و قدرتمند سلامت به بیماری است. ما در این چند دهه گذشته حرکت بسیار جهشی و پیچیده در خصوص فناورهای تشخیص بیماری‌های قلب حرکت‌هایی را انجام دادیم اما در حوزه بهداشت کمبودهایی وجود دارد.

رئیس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی تصریح کرد: ما در بهداشت هیچ پیشرفت تکنولوژی انجام نمی‌دهیم، زیرا تمام نظام سلامت را معطوف به بیماری می‌کنیم و تمام سرنوشت حوزه سلامت معطوف به بیماری می‌شود نه فرد بیمار. ما به جای اینکه بیماری محور به سلامت بیاندیشیم؛ به توانایی‌ها و دانایی‌هایی که انسان دارد، توجه کنیم.

وی عنوان کرد: Medicalization هرچه را در مورد انسان از جنس بیماری می‌پندارد و Reduction که حوزه سلامت را در حوزه بیماری کوچک می‌کند؛ نتیجه آن اختلال در خدمات سلامت است، زیرا فردی که خدمات سلامت می‌دهد چه تکنیسین نظام سلامت باشد و چه تولیدکننده فناوری سلامت باشد، معطوف به بیماری می‌شویم. زمانی که این چنین شد ما تنها همه شناخت و هم و غم‌مان بیماری است، نه شخصی که دارای بیماری است.

قراملکی خاطرنشان کرد: به این منظور است که در ارائه خدمات سلامت اختلال ارتباطی پیدا می‌شود و این اختلال ارتباطی انگاره‌های آسیب‌زای فراوانی را به وجود می‌آورد. این اختلالات رفتاری در حوزه سلامت به وجود می‌آید. امروز مطالعات بسیار فراوانی در سطح جهانی وجود دارد که بحث سلامت را از این دو آسیب بزرگ Medicalization و  Reduction رهایی دهد. یکی از راه‌ها رواج علوم انسانی سلامت است که این علوم انسانی سلامت مانند جامعه‌شناسی پزشکی، اخلاق پزشکی و روان‌شناسی پزشکی به میان آمدند تا بتوانند از خود نظام سلامت، سلامت را حفظ کنند.

رئیس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی بیان کرد: خوشبختانه در تاریخ و جامعه ما یک فرهنگ وجود دارد که می‌تواند همه این مسائل را از هر گونه Reduction و تحلیل‌نگری و انحراف به خدمات محفوظ نگه دارد که آن اتصال معنا بخش است. در نتیجه می‌تواند همه حرفه‌ها را از هرگونه تعمیم‌نگری خدمات حرفه‌ای، سلامت نگه دارد، که آن اتصال معنابخش به عظمتی بی‌پایان است.

انتهای پیام
captcha