کد خبر: 2623363
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۹
کاشفی:

انتظار نداشته باشیم مسابقات قرآن قاری‌پرور باشد

گروه فعالیت‌های قرآنی: قاری ممتاز کشور‌ با بیان اینکه نباید انتظار داشته باشیم تا مسابقات قرآن، قاری‌پرور باشد، ابراز کرد: مسابقات، فقط بین شرکت‌کنندگان ایجاد انگیزه و رقابت می‌کند و توانایی متسابقین را کمی افزایش می‌دهد.

محمد جواد کاشفی، نفر اول مسابقات بین‌المللی قرآن در سال 85 در گفت‌و گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، با بیان اینکه فضای مداحی در ایران، ‌مردمی است و با استقبال بسیار زیاد، تبلیغات خوب و سازماندهی توسط مردم انجام می‌شود، ابراز کرد: فضای تلاوت در ایران باید مساوی با فضای مداحی باشد.

وی با اشاره به اینکه فضای مداحی در ایران برابر با فضای تلاوت در مصر است، عنوان کرد: در حوزه تلاوت، مسابقات معیار نیست بلکه آموزش و عوامل دیگری است که در مسابقات مطرح نخواهد شد.

کاشفی با بیان اینکه چرا بهترین قاریان باید از مصر باشند در حالی که کشور مصر مسابقات قرآن ندارد، اظهار کرد: آن‌ها فضای تلاوت و مردمی بودن محافل قرآنی را قوت بخشیدند؛ به همین علت فضای مساعدی ایجاد کردند تا قاریان رشد کنند لذا باید گفت مسابقات، نمی‌تواند این فضا را ایجاد کند زیرا تنها موجب شور و حال موقتی می‌شود.

مردمی‌شدن موضوعات قرآنی در کشور

وی با تأکید بر اینکه جلسات قرآنی و نهادینه کردن قرآن در اجتماع باید به صورت عمومی باشد، گفت: همان طور که مردم مجالس محرم و صفر را برگزار می‌کنند، خوب است که بحث‌های قرآنی هم وارد عزاداری‌ها شود، به این ترتیب بحث‌های قرآنی، مردمی می‌شود.

این قاری ممتاز قرآن با بیان اینکه نباید انتظار داشته باشیم تا مسابقات قرآن، قاری‌پرور باشد، ابراز کرد: مسابقات، تنها بین شرکت کنندگان ایجاد انگیزه و رقابت می‌کند و استانداردهایی را تعریف می‌کند که بر اساس آن توانایی متسابقین را کمی افزایش دهد و نسبت به هم مقایسه کند.

وی در‌نظر گرفتن منطقه‌بندی مسابقات شهر مشهد را طرح خوبی دانست و اظهار کرد: این اقدام سازمان‌ها و ادارات دیگر را پای کار اجرایی مسابقات آورد و موجب استفاده از توانمندی‌های آن‌ها نیز شد.

کاشفی با بیان اینکه باید کارشناسی بیشتری انجام شود، گفت: شاید نیاز باشد که رشته‌های قرآنی دیگری مانند ترجمه و تفسیر قرآن به مسابقات اضافه شود، فقط به قرائت قرآن نپردازیم و مسابقات را به سمت مفاهیم ببریم یا آیین‌نامه را تغییر دهیم.

وی افزود: در این حوزه می‌توان از مؤسسات قرآن و صاحب‌نظران و اساتید قرآن که تجارب خوبی دارند، استفاده کرد، همچنین باید از مدیران قرآنی و مدیران فرهنگی نظرسنجی شود تا در حوزه‌های مدیریتی،‌ آموزشی و … به یک جمع‌بندی رسید.

استفاده از شیوه‌های نوین در برگزاری مسابقات قرآن

این قاری ممتاز قرآن با اشاره به اینکه باید با شیوه‌های نوین، به ‌تحرک مسابقات اضافه شود، ابراز کرد: البته در بحث نمره‌بندی، آیین‌نامه‌ها، تغییر بارم‌بندی نمره‌ها و کیفیت برگزاری مسابقات، تغییراتی انجام شده است.

وی با بیان اینکه تبلیغات در شهرستان‌های استان خراسان رضوی بسیار ضعیف است، گفت: بعضی از شهرستان‌ها به علت نداشتن امکانات و بودجه قرآنی، مجبور شدند که مسابقات را در سطح و مقیاس کوچکی برگزار کنند و حتی بسیاری از قاریان آن‌ها متوجه برگزاری مسابقات نشدند.

کاشفی با اشاره به اینکه مسابقات قرآن اوقاف، تنها مسابقات رسمی کشور است که به صورت عمومی انجام می‌شود، گفت: نواقصی در بعد تبلیغات و اطلاع‌رسانی وجود دارد، به خصوص مسابقاتی که امسال در خراسان رضوی برگزار شد، تبلیغات چندانی در سطح شهر و مدارس مشاهده نشد.

وی با اشاره به تأثیر رسانه در جذب جوانان و ایجاد انگیزه‌های قرآنی، ابراز کرد: رسانه‌ در مشهد، فعالیت خاصی را در این حوزه انجام نمی‌دهد لذا باید برنامه زنده قرآنی از مسابقات پخش یا اینکه کلیپ‌های خاصی از فعالیت‌های قرآنی قاریان تولید شود.

captcha