ایجاد گفتمان فرهنگی بین نحله‌ها، فرقه‌ها و گروه‌های مختلف مذهبی
کد خبر: 3583573
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۹
استاندار خراسان رضوی تأکید کرد:

ایجاد گفتمان فرهنگی بین نحله‌ها، فرقه‌ها و گروه‌های مختلف مذهبی

گروه سیاست و اقتصاد: استاندار خراسان رضوی گفت: باید از فرصت مشهد 2017 جهت ایجاد گفتمان فرهنگی بین نحله‌ها، فرقه‌ها و گروه‌های مختلف مذهبی و دینی و نیز برای ایجاد ظرفیت گفت‌وگو، همفکری و همراهی بیشتر بین کشورهای اسلامی، استفاده شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری خراسان رضوی، هشتمین جلسه شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام، شامگاه گذشته، 22 اسفندماه در استانداری خراسان رضوی برگزار شد.
در این جلسه، علیرضا رشیدیان، استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه باید از این فرصت در راستای معرفی فرهنگ و سیره‌ی رضوی و توانمندی‌های مشهد و استان، حسن استفاده را کرد، افزود: یکی از وظایف دبیرخانه‌ی این شورا، پیگیری و رصد اجرای هر چه مطلوب‌تر برنامه‌های تدوین شده در سال 2017 است.
وی با اشاره به در پیش بودن ایام نوروز، افزود: باید از تمامی ظرفیت‌های موجود برای بازآرایی جاذبه‌ها و توانمندی‌های تاریخی و فرهنگی مشهد مقدس استفاده شود.
استاندار خراسان رضوی، تردد حدود هشت میلیون زائر و مسافر نوروزی به مشهد مقدس را مجال مناسبی در این خصوص دانست و بر لزوم توجه به موضوع مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام در ویژه برنامه‌های این ایام در استان، تاکید کرد.
رشیدیان، برپایی نمایشگاه‌ها، سمینارهای بین‌المللی و برنامه‌هایی که منجر به به تقویت مناسبات و گفتمان و تردد شخصیت‌های فرهنگی جهان اسلام به مشهد مقدس می‌شود را تاکید کرد و گفت: برگزاری کنگره بین‌المللی بزرگداشت روز شهید با حضور ریاست محترم جمهوری، اعضای خانواده‌های شهدای جهان اسلام از کشورهای لبنان، سوریه، عراق، پاکستان، تونس و بوسنی، اهتزاز پرچم اعتاب مقدسه جهان اسلام در بهشت رضا(ع) مشهد مقدس، با شرکت خانواده معظم شهدای گرانقدر مشهد و شهیدان شاخص جهان اسلام از جمله شهید مقنیه از لبنان، راغب حرب از سوریه، شهید عباس موسوی دبیرکل سابق حزب الله لبنان و ... از هشت کشور جهان و یادواره شهید شاخص کشوری دانش‌آموز شهید احمد نظیف و ۳۶ هزار شهید دانش‌آموز در سبزوار، از جمله اقداماتی است که در راستای مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام انجام شده است.
استاندار خراسان رضوی، تامین زیر ساخت در حوزه‌های مختلف حمل و ترافیک، امنیت و ... برای حضور زائران و گردشگران در اماکن فرهنگی و تاریخی مشهد مقدس و استان را ضروری دانست و تصریح کرد: تمامی اقدامات باید برای تثبیت دائمی مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام صورت پذیرد.
رشیدیان ضمن گزارش ارزیابی برنامه‌های افتتاحیه‌ی مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، گفت: باید بسته‌ی جامعی از برنامه‌ها و اقدامات در حوزه‌های مختلف اعم از فرهنگی و اطلاع‌رسانی ویژه‌ی نوروز تدوین و بر این اساس وظائف هر دستگاه مشخص و عملیاتی شود.
وی استفاده از فضای مجازی، ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد و توانمندی دستگاه‌های مختلف برای تولید محصولات فاخر فرهنگی را ضروری دانست و افزود: نوروز فرصت مناسبی است تا در حوزه‌ی فارسی زبانان در راستای مشهد 2017 برنامه‌ریزی شود.
استاندار خراسان رضوی گفت: با توجه به ظرفیت‌های قابل توجه مذهبی، تاریخی و فرهنگی مشهد مقدس و وجود حرم مطهر امام مهربانی‌ها هدف آن است از این فرصت مغتنم در جهت ایجاد گفتمان فرهنگی بین نحله‌ها، فرقه‌ها و گروه‌های مختلف مذهبی و دینی و نیز برای ایجاد ظرفیت گفت‌وگو برای ایجاد همفکری و همراهی بیشتر بین کشورهای اسلامی گام‌های موثری برداشته شود.
 سید سعید سرابی، رییس ستاد مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام نیز در این جلسه اظهار کرد: انتظارات از دستگاه‌های اجرایی برای توجه به موضوع پایتخت فرهنگی جهان اسلام به عنوان یک ضرورت در جهت استفاده بهینه از ظرفیت‌های اطلاع‌رسانی در دستور کار قرار می‌گیرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه در ستاد تسهیلات سفر استان جلساتی ویژه استفاده از فرصت نوروز برای اطلاع رسانی رویداد پایتخت فرهنگی جهان اسلام برگزار شده است، تصریح کرد: بدین منظور پیشنهاداتی برای 20 دستگاه اجرایی جهت تصویب آماده شده است.
وی ادامه داد: تمرکز بر عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام با تاکید بر سه زبانه شدن اطلاع‌رسانی‌ها از مهمترین الزامات این طرح است.
وی هماهنگی دستگاه‌های مرتبط برای استفاده از عنوان مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام در تمامی برنامه‌ها، هماهنگی برای استفاده از لوگو در ادارات و دستگاه‌ها در مبادی ورودی و غیره، الزام کلیه سازمان‌ها و ادارات و نهادها در خصوص اصلاح و دو زبانه شدن و اشاره به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در کتیبه سر در سازمان‌ها، ابلاغ از طریق روابط عمومی استانداری به کلیه روابط عمومی‌های استان مبنی بر توجه جدیدی به موضوع پایتخت فرهنگی و درج در کلیه مصاحبه‌ها و خبرهای تنظیمی و گزارشات و اقدامات لازم در طول تعطیلات نوروزی، پخش تیزر پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سینماها قبل اکران فیلم‌های نوروزی، اکران تیزر تبلیغاتی پایتخت فرهنگی جهان اسلام از تلویزیون‌های داخل مترو و اتوبوس‌های شهری و سایر تلویزیون‌های شهری و ... را از مهمترین اقدامات پیشنهادی برای تصویب و اجرا در تعطیلات نوروزی برشمرد.
سرابی در ادامه، با اشاره به دریافت گزارش‌های گروه‌های مترجمان، عوامل اجرایی هتل‌ها، سایر همکاران در ستاد اجرایی، مدیران و مسئولان و دست اندرکاران کمیته‌های اجرایی و تجمیع اطلاعات، عنوان کرد: حضور چهره‌های جدید به عنوان نمایندگان کشورهای اسلامی در مراسم افتتاحیه برخلاف سایر همایش‌های بین‌المللی که معمولا از چهره‌های ثابتی استفاده می‌شود، حضور هفت وزیر و برخی میهمانان رسمی از جمله معاون مدیرکل آیسسکو به رغم اینکه برنامه‌ای برای دعوت از وزرا پیش‌بینی نشده بود، حضور سفرای کشورهای اسلامی مستقر در تهران و ... اصلی‌ترین نقاط قوت این مراسم به شمار می‌رود.
captcha