بزرگترین منکر هزاره سوم؛ اعتیاد به مواد مخدر
کد خبر: 3617448
تاریخ انتشار : ۱۹ تير ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۲

بزرگترین منکر هزاره سوم؛ اعتیاد به مواد مخدر

گروه اجتماعی: مولوی اهل سنت: اعتیاد به عنوان بردگی جدید در دنیای مدرن بزرگترین منکر هزاره سوم ،که از دید علمای اهل سنت معامله در این خصوص حرام اعلام شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، احمد صارمی، مولوی اهل‌سنت در نشست راهکارهای دینی و فرهنگی در پیشگیری از اعتیاد که ظهر روز دوشنبه 19 تیرماه در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد، گفت: بعد از سه بحران جهانی فقر، نابودی محیط زیست و تهدیدات هسته‌ای، مواد مخدر و روان گردان به عنوان بزرگترین منکر هزاره سوم، نوع جدید بردگی در دنیای مدرن است که سبب شده اکثر کشورهای جهان با این معضل دست و پنجه نرم کنند.
وی افزود: بر اساس آمار منتشر شده، بالغ بر 240 میلیون نفر در دنیا به مصرف مواد مخدر مبادرت می‌کنند که تقاضا و میل استفاده به این مواد، محل درآمدی برای 10 میلیون قاچاقچی فراهم کرده است.
مولوی صارمی اظهار کرد: در گذشته فقط دو یا سه نوع مواد مخدر بود، اما در دنیای امروز بیش از 450 نوع مواد مخدر شناسایی شده که برخی افراد نسبت به این مواد آشنایی ندارند.
وی با اشاره به پیشبرد اهداف شوم آمریکا از سیاست ورود به افغانستان گفت: یکی از رویکردهای  آمریکا برای ورود به افغانستان، افزایش تولید مواد مخدر و ترویج این پدیده شوم بین جوامع اسلامی است.
مولوی صارمی افزود: با توجه به اینکه بیشتر افراد در افغانستان به تولید مواد مخدر مشغول هستند، این در حالی است که علمای اهل‌سنت معامله مواد مخدر را حرام می‌دانند.
وی با اشاره به حکمت و فلسفه بیع در اهل‌سنت که به بقای نظم و معیشت تأکید دارد، گفت: با این تعریف از بیع، خرید و فروش مواد مخدر از نظر علمای اهل‌سنت حرام شرعی است و هرگونه همکاری در این راه معصیت است.
مولوی صارمی در ادامه به فتوای چند تن از علمای اهل‌سنت در خصوص معامله و استفاده از مواد مخدر پرداخت.
وی با بیان اینکه دو گروه در تجارت این مواد افیونی دخیل هستند، اظهار کرد: 95 درصد افراد به دلیل فقر و بیکاری به کسب درآمد از این راه اقدام می‌کنند، از این رو دولت باید زمینه اشتغال را فراهم سازد تا افراد از فقر و بیکاری به این تجارت نامشروع روی نیاورند.
وی ادامه داد: 5 درصد دیگر افراد نیز در راستای دنیاپرستی و ساخت دنیای بهتر برای خود به خراب کردن زندگی دیگران اقدام می‌کنند.
مولوی صارمی اظهار کرد: ایجاد فضاهای تفریحی و ورزشی، تقویت باورهای دینی در جوانان، استفاده از ظرفیت‌های مردمی، روحانیت، سازمان‌های مردم نهاد و ... نیز از عوامل تاثیر‌گذار در کاهش آثار مخرب این معضل خانمان‌سوز است.
captcha