کد خبر: 4151270
تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۸

نظارت 8 گروه ثابت و سیار دامپزشکی فریمان بر ذبح بهداشتی و شرعی دام

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فریمان گفت: همزمان با عید سعید قربان 8 گروه ثابت و سیار کار نظارت بر ذبح بهداشتی و شرعی دام را در این شهرستان برعهده دارند.

ذبح دامسیدحبیب حسینی، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فریمان، در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان رضوی، ضمن بیان مخاطرات ذبح غیرمجاز دام و احتمال انتقال بیماری‌های مشترک از دام به انسان، از فعالیت هشت گروه ثابت و سیار متشکل از ناظرین بهداشتی این شبکه در سراسر شهرستان خبر داد.

وی ادامه داد: با همكاری شهرداری مکان مناسبی برای عرضه دام تعیین و ضمن فعال شدن بازار دام کشتارگاه، ارائه خدمات ذبح دام و ارسال لاشه به درب منازل به صورت رایگان انجام می‌شود.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فریمان با بیان اینکه از این 8 اکیپ برای نظارت‌های بهداشتی در روز عید قربان سه گروه در مناطق اهل تسنن و باقی در سایر نقاط شهرستان مستقر هستند، بیان کرد: انجام کشتار دام تحت نظارت ناظرین بهداشتی و ارسال لاشه دام‌های قربانی به صورت رایگان و تأمین لوازم حفاظت فردی مراجعه‌کنندگان به کشتارگاه انجام می‌شود.

وی از فعال بودن بازار دام در روز عید قربان خبر داد و اظهار کرد: حمل دام از درب منزل توسط کمیته امداد به خصوص دام‌های قربانی که قصد انجام خیرات برای کمیته امداد را دارند انجام می‌شود.

حسینی تصریح کرد: برای عرضه دام مورد نیاز خیرین جهت قربانی، یک محل در سطح هر شهر معرفی شده و از عرضه دام زنده در سایر نقاط جلوگیری می‌شود.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فریمان عنوان کرد: شستشو و ضدعفونی محل‌های کشتار در سطح شهرهای فریمان و تابعه و تعیین تکلیف پوست دام‌های قربانی شده در سطح شهر و عدم اجازه عرضه پوست در سطح شهر توسط شهرداری انجام می‌شود.

وی گفت: با توجه به فصل گرما و وجود بیماری‌های مشترک بین انسان و دام از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) توصیه می‌شود مردم مؤمن شهرستان فریمان برای ذبح دام‌های قربانی حتماً به کشتارگاه مراجعه کنند.

حسینی اضافه کرد: گوشت دام‌های ذبح شده قبل از مصرف باید به مدت ۲۴ ساعت و جگر و آلایشات خوراکی به مدت ۴۸ ساعت در یخچال در دمای ۴ درجه سانتیگراد نگهداری شود. در زمان قطعه‌بندی گوشت و بسته‌بندی حتماً از دستکش استفاده کنند.

انتهای پیام
captcha