کد خبر: 4213542
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۹
رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری:

قدرت‌های خلاقانه خود را باید با نوآوری ترکیب کنیم

شقایق حق‌جوی جوانمرد گفت: باید بتوانیم تمامی قدرت خلاقانه خود را با نوآوری ترکیب کنیم تا ارزشی خلق شود که بتوانیم آن را در سطح کشور معرفی کنیم و انتشار دهیم.

شقایق حق‌جوی جوانمرد، رئیس رویداد ملی فبین‌فود و رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوریبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، شقایق حق‌جوی جوانمرد، رئیس رویداد ملی فبین‌فود و رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری در اولین رویداد ملی فبین‌فود که امروز، ۱۳ اردیبهشت‌ماه در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، اظهار کرد: تمامی اساتید و مسئولان تشکرهای لازم از دست‌اندرکاران را به نحو احسنت انجام دادند، بنابراین من می‌خواهم از امام رضا(ع) تشکر کنم که این اذن و عظم را در درون ما رقم زدند و با عظمی که ایشان در ما ایجاد کردند، امروزه در مشهد گردهم آمده‌ایم و این رویداد را رقم‌ زده‌ایم. زیرا هیچ کاری در مشهد بدون اذن امام رضا(ع) امکان‌پذیر نخواهد بود.

وی بیان کرد: پیامبر اکرم(ص) در این باره فرموده‌اند: «اللّهُمَّ بارِك لَنا فِي الخُبزِ، و لا تُفَرِّق بَينَنا و بَينَهُ؛ فَلَولاَ الخُبزُ ما صَلَّينا و لا صُمنا، و لا أدَّينا فَرائِضَ رَبِّنا؛ بار خدايا، براى ما در نان بركت قرار ده و ميان ما و آن، جدايى مينداز. اگر نان نبود، ما نماز نمى‌خوانديم و روزه نمى‌گزارديم و واجب‌هاى پروردگارمان را انجام نمى‌داديم»، بنابراین غذا یکی از مهمترین ورود‌ی‌های انسان است و از مهمترین چیزهایی است که از سمت اهل بیت(ع) و پیامبران تأکیدات بسیاری شده است. همچنین خداوند در آیه ۲۴ سوره عبس فرموده است: «فَلۡيَنظُرِ ٱلۡإِنسَٰنُ إِلَىٰ طَعَامِهِ؛ بنابراين انسان بايد به خوراک خود از جهات مختلف بنگرد.»

 رئیس رویداد ملی فبین‌فود گفت: با توجه به سخن مقام معظم رهبری و شعار سال که مشارکت مردم و جهش تولید است، باید از مردم خواستار شویم که در این امر مشارکت کنند، زیرا غذای خوب حق تمامی مردم ایران است. بنابراین، باید در تأمین غذای خوب و سالم خود کوشا باشند، زیرا صنعت غذا، صنعتی شاداب با گردش مالی بزرگ است که پتانسیل ایجاد ثروت و اشتغال را به خوبی داراست و بعد از صنعت پتروشیمی دومین صنعت بزرگ ایران است و تمامی ما باید به این امر توجه کنیم.

حق‌جوی جوانمرد اظهار کرد: انسان برای اینکه بتواند خوب زندگی کند، در مرحله اول باید غذای خوب و در مرحله بعدی شغل مناسبی داشته باشد. دانشگاه‌های ما رشد بسیار خوبی داشته و فارق‌التحصیلان آن مهارت دارند، بنابراین باید جوانان ایرانی در همین صنایع خوشحال ایران مشغول به فعالیت شوند.

وی ادامه داد: صنعت غذا با سختی مواد اولیه را جمع می‌کند و سعی در حرکت دارد و نیازهای مختلفی را شامل می‌شود، بنابراین سخت می‌تواند نوآوری را در خود جای دهد و ما در معاونت علم و فناوری اقتصاد دانشگاهی ریاست جمهوری فقط مسئول توسعه فناوری نیستیم، بلکه مسئول اشاعه فناوری هم هستیم که این اتفاق در چنین رویدادی رخ می‌دهد.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری با توجه به اینکه رویداد فبین‌فود، رویدادی همرسانی است، تصریح کرد: این رویداد، رویدادی همرسانی است که در آن صنعت‌ها پول و نیاز وجود دارد و نیروی انسانی باید در این امر وارد شود و تا صنعت ناچار به واردات نباشد و نوآوری در ایران توسط فارغ‌التحصیلان دانشگاهی صورت گیرد، بنابراین این رویداد طراحی شده است تا به این مسائل رسیدگی کند، صنعتی که با سختی اجزای خود را در کنار هم جمع می‌کند، برای تمرکز بر روی نوآوری دچار سختی است و باید واسطه‌ای در این میان روی کار بیاید و نوآوری را به ارمغان بیاورد، همچنین تکثیر نمونه جدید، هزینه‌های بسیاری دارد و این هزینه‌ها ریسک دارد، پس باید نهاد بینابینی روی کار بیاید که ساخت سریع و آسان در این امر صورت گیرد و همین امر فب‌لب نامیده می‌شود و غذای هر قوم، نمادی از فرهنگ و تمدن آن قوم است.

حق‌جوی جوانمرد در خصوص چشم‌انداز این رویداد گفت: چشم‌انداز ما برای این رویداد این است که این امر، رویدادی بین‌المللی شود و در سطح جهان این امر گسترش یابد، فرهنگ غنی ما سرشار از دستورالعمل‌های بسیار فاخر است که نه تنها به دلیل طعم بلکه به دلیل نوآوری و ترکیب بسیار خاص و مغزی است، غذای هر قومی یکی از مهمترین نمادهای فرهنگ و تمدن آن مردم است، بنابراین باید بتوانیم تمامی قدرت خلاقانه خود را با نوآوری ترکیب کنیم تا ارزشی خلق شود که بتوانیم آن را در سطح کشور معرفی کنیم و انتشار دهیم.

انتهای پیام
captcha