کد خبر: 4233830
تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۷

اقدامات شهرداری مشهد در دهه پایانی ماه صفر

قائم مقام ستاد دهه پایانی ماه صفر شهرداری مشهد به تشریح اقدامات شهرداری مشهد در دهه پایانی ماه صفر پرداخت.

جاوید کیانی قائم مقام ستاد دهه پایانی ماه صفر شهرداری مشهدبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، جاوید کیانی قائم مقام ستاد دهه پایانی ماه صفر شهرداری مشهد، امروز 6 شهریورماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه، با موضوع اقدامات شهرداری مشهد در دهه پایانی ماه صفر که در شهرداری مشهد برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین رسالت‌هایی که مجموعه مدیریت شهری طی این روزها انجام می‌دهد، خدمت‌رسانی به زائران بارگاه منور رضوی است. مجموعه مدیریت شهری تماما در حوزه‌های مختلف تلاش می‌کند و آمادگی خود را برای خدمت به زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی به حد مطلوب می‌رساند. 

وی با اشاره به اقدامات دهه پایانی صفر، ادامه داد: باتوجه به روزهای پایانی ماه صفر و شهادت‌های پیش رو، میزبان  زائران در شهر امام‌رضا(ع) هستیم که از خارج و داخل کشور به مشهد صفر می‌کنند و قصد دارند، روزهای پایانی ماه صفر را در جوار امام رضا(ع) سپری کنند و امید است با آسیب‌شناسی که درخصوص سال گذشته داشتیم، امسال میزبان بهتری برای زائران نسبت به سال گذشته باشیم. 

کیانی افزود: از 6 کمیته‌ای که در این خصوص تشکیل شد، چهار کمیته اصلی بیشتر نمود دارند که اعم از کمیته تکریم و استقبال از زائران، حمل و نقل شهری، کمیته اطلاع‌رسانی و خدمات شهری است. همچنین، دو کمیته بازرسی و نظارت و حراست که فعالیت‌های همکاران خود را مورد ارزیابی قرار می‌دهند. این کمیته‌ها از اردیبهشت ماه فعالیت خود را آغاز و دستورالعمل‌هایی تنظیم شد و برنامه‌ها مورد ارزیابی قرار گرفت. 

قائم مقام ستاد دهه پایانی ماه صفر شهرداری مشهد با بیان اینکه برخی از پاکبانان که برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین به شهر نجف مشرف شده بودند، بازگشتند، بیان کرد: در کمیته خدمات شهری، 5800 نیروی پاکبان در آماده‌باش کامل هستند و شست‌وشو معابر با مدیریت حرم مطهر رضوی در قسمت ورودی‌ها در دستور کار قرار گرفته است. باید به این نکته نیز اشاره کرد که مشهد شهر زائرخیزی است و هر ساله حجم زیادی از زائران در این شهر حضور پیدا می‌کنندو باید گفت شهر مشهد یکی از شهرهای تمیز کشور و خاورمیانه محسوب می‌شود که ماحصل زحمات همکاران شهرداری است که شبانه‌روز خالصانه در حال میزبانی از زائران هستند.

وی تصریح کرد: استقرار ۳۱ ماشین پسماند خشک در منطقه ثامن و در خیابان‌های منتهی به حرم مطهر رضوی و آماده‌باش صددرصدی آتش‌نشانان و نجات‌گرها با ۱۵۰ نیروی عملیاتی در هسته مرکزی شهر، بخشی از اقدامات شهرداری مشهد در این ایام است. یکی دیگر از مسائل بسیار مهم، ایجاد چشمه‌های بهداشتی و حمام‌های سیار در سطح شهر است که با محوریت منطقه ثامن و حریم امام‌رضا(ع) درحال انجام است.

ایجاد ۴۹ اسکان موقت با ظرفیت 63هزار نفر

کیانی درخصوص اسکان‌های موقت زائران اظهار کرد: در کمیته تکریم و استقبال از زائران، بیش از ۴۹ اسکان موقت با ظرفیت ۶۳هزار نفر با محوریت اطراف حرم امام رضا(ع) تدارک دیده شده است که باتوجه به کمیت اسکان، نمایشگاه بین‌الملی مشهد نیز برای اسکان زائران در حال آماده‌سازی است. همچنین راه‌اندازی و برپایی ۸ ایستگاه استقبال از زائران در مبادی ورودی مشهد، نیشابور، قوچان، سرخس و کلات در حال انجام است.

قائم مقام ستاد دهه پایانی ماه صفر شهرداری مشهد تصریح کرد: تقریبا بیش از ۳۰۰ ایستگاه صلواتی در مسیرهای منتهی به حرم مطهر رضوی ایجاد شده است. همچنین، ارائه خدمات توسط ۱۵ پایگاه راهنمایی زائران، اکران شهری با محتوای دهه پایانی ماه صفر نیز از دیگر اقدامات شهرداری مشهد در این ایام است.

وی درخصوص حمل‌ونقل در دهه پایانی ماه صفر بیان کرد: در حوزه حمل‌ونقل شهری، مهم‌ترین موضوعات، ساماندهی سرویس‌دهی ناوگانی اتوبوسرانی در سه روز پایانی صفر است که به صورت رایگان و شبانه روزی، خدمات‌رسانی انجام می‌گیرد. راه‌اندازی ۹ پایگاه شکایت‌های مردمی و گشت‌های نظارتی در هسته مرکزی شهر، افزایش سرویس‌دهی قطار شهری در خط 1 و 2 با افزایش خدمت‌رسانی و به صورت رایگان از دیگر اقدامات است. همچنین، درخصوص پارکینگ‌ها نیز باید گفت ۱۳ پارکینگ موقت‌ راه‌اندازی شده است و از مجموعه آستان قدس رضوی نیز تقاضا داریم ظرفیت‌های خود را به ظرفیت‌های مدیریت شهری اضافه کند که خدمات به نحو مطلوب‌تری به زائران ارائه شود.

کیانی در رابطه با دیگر اقدامات گفت: تلفن 37045 برای رفاه حال زائران در دسترس است و خواهشمند هستیم زائران قبل از آغاز سفر خود، نسبت به اسکان و آمد و شد برنامه‌ریزی داشته باشند که در حین سفر دچار مشکل نشوند. لذا مجموعه مدیریت شهری و تشکل‌های مردمی و سایر نهادهای خدمات‌رسان و مجموعه اداره آب، برق، گاز و اصحاب رسانه دست به دست هم دادیم تا در جوار حضرت رضا(ع) و مردم شرمنده نشویم و بتوانیم به نحو شایسته خدمات خود را به محضر مردم ارائه دهیم.

در ادامه هادی عطارزاده رئیس کمیته خدمات حمل‌و نقل شهرداری مشهد در رابطه با رایگان شدن حمل و نقل با مصوبه شورای شهر در سه روز پایانی ماه صفر، بیان کرد: اتوبوس‌ها از ۱۷ پایانه شهر مشهد، به سمت حرم مطهر رضوی حضور خواهند داشت که این سرویس‌دهی به صورت رایگان صورت می‌گیرد. در مبادی ورودی‌های مشهد، از جمله ملک آباد به سمت مشهد، فرهادگرد به مشهد، سرخس، شهر رضویه، غرب مشهد از سه‌راه طالقانی، جاده کلات به سمت مشهد و از سه‌راه طرقبه و شاندیز به سمت حرم مطهر رضوی، همچنین در خطوط مترو، هر دو خط و در حوزه تاکسیرانی نیز در سه روز پایانی صفر رایگان است. 

وی افزود: از مردم تقاضا داریم خودروهای خود را در پارکینگ آزادی قرار دهند و با قطار شهری به حرم مطهر رضوی مشرف شوند، یا اگر این امکان برایشان فراهم نبود، به صورت پیاده به حرم مشرف شوند. همچنین، پارکینگ‌های پایانه امام رضا(ع)، مجد، میدان شهدا و پارکینگ‌‌های دیگر نیز خدمت‌رسانی خواهند کرد. 
 
همچنین احسان نجارزاده، رئیس کمیته خدمات شهری شهرداری مشهد، در این نشست خبری بیان کرد: در خصوص مسائل بهداشتی مواکب باید گفت که اگر بهداشت رعایت نشودف اخطار صورت می‌گیرد. در بحث صدور مجوز برای مواکب، شیوه‌نامه‌ای مصوب شد که حوزه‌هایی اعم از ترافیک، فضای سبز و بحث معابر شهری و ایمنی به سطح شهر آسیب نرساند.

وی بیان کرد: امسال 3661 هزار سرویس بهداشتی برای ارائه خدمت به زائران در نظر گرفته شده است که ۷۷ چشمه منتهی به حرم مطهر رضوی است که ۵۳۲ ثابت و مابقی آن سیار است، همچنین ۶۰۰ سرویس بهداشتی دیگر نیز به این ظرفیت اضافه خواهد شد. همچنین بالغ بر ۲۵ تانکر شست‌وشو معابر در جاده قدیم، نیشابور و قوچان و مابقی آن که در در  حدود ۲۴۵ چشمه است، در اطراف حرم مطهر رضوی مستقر می‌شود.

محمد باغبان، رئیس کمیته تکریم و استقبال از زائرین شهرداری مشهد نیز گفت: امسال ۱۵ پایگاه راهنمای زائر از تاریخ 10 تا 16 شهریورماه، برای خدمت رسانی به زائران مستقر شده است. امسال برای سومین سال متوالی، ۶ رویکرد محوری در فعالیت‌های شهرداری مشهد به چشم می‌خورد که یکی از این رویکردها، راهنمای مردم و زائران و مورد دیگر، رویکرد معنوی و فرهنگی است که در قالب توامندسازی نیروی‌های افتخاری به عنوان راهنمای سیار در اطراف حرم مطهر رضوی حضور خواهند داشت.

وی افزود: بحث نیازمندی‌های زائر از دیگر اقدامات در این خصوص بود. بیش از ۲۰۰ بنر آماده‌سازی شد که اطلاع‌رسانی صورت گیرد و نیازمندی‌های زائران اعم از اسکان موقت، پارکینگ و سرویس بهداشتی تا ۲۵ صفر اطلاع رسانی ویژه خواهد شد. حداقل ۲۰ درصد از اسکان موقت توسط مردم صورت می‌گیرد که ۶۱ مرکز با ظرفیت ۵۰۰ هزارنفر  برنامه‌ریزی شده است و در قالب مواکب مردمی در اطراف حرم مطهر رضوی به ارائه خدمات خواهند پرداخت.

افزایش 30درصدی حضور زائران در دهه پایانی ماه صفر

باغبان بیان کرد: در رابطه با چادر و ماشین‌خوابی زائران نیز باید گفت با آستان‌ قدس رضوی برای اسکان موقت برنامه‌ریزی کردیم که رواق رضوان، بلوار شوشتری و میدان شهدا به صورت موقت درحال آماده‌سازی است. لذا امسال با افزایش 30درصدی حضور زائران نسبت به سال گذشته روبرو خواهیم بود.

جلیل بامشکی رئیس کمیته بازرسی و حراست شهرداری مشهد نیز، در این نشست خبری درخصوص مشارکت مردم، مطرح کرد: برخی از شهرهای اطراف در این ایام، پای کار آمده‌اند و مشابه اربعین حسینی در کربلا است که مردم به خدمت‌رسانی به زائران می‌پردازند و امیدواریم که این اتفاق هم در شهر مشهد پررنگ شود.

وی با بیان اینکه امسال در بحث آسیب‌شناسی، اقدامات اصلاحی اعم از اقدامات اصلاحی لازم در ایستگاه‌های استقبال از زائر را داشتیم، گفت: از دیگر مواردی که باید به آن اشاره کرد، این است که باید از تشکل‌های مردمی حمایت کنیم، که حضور آن‌ها پررنگ‌تر شود.

بامشکی با بیان اینکه هدف اصلی ما، مردم‌سازی و گسترش فرهنگ میزبانی است، بیان کرد: سال به سال نقش مردم در این حوزه پررنگ‌تر می‌شود. در حوزه تشکل‌ها، مأموریت ما این است که زیرساخت‌های لازم را به مردم ارائه کنیم. همچنین، در سال گذشته پویشی تحت عنوان «قدمت بر چشم» ایجاد گردید و بیش از ۱۵۰ تجربه میزبانی توسط مردم ثبت شد. 25 روایت از آن، به صورت مکتوب درآمد و در مسابقه کتاب‌خوابی «قدمت بر چشم» و در قالب مستندهای کوتاه از داستان‌های میزبانی مردم مشهد، از آن‌ها استفاده شد.

شهرداری مشهد

انتهای پیام
captcha