کد خبر: 4291855
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۵
حجت‌الاسلام محمد عزیزی:

عزاداری سیدالشهدا(ع) مصداقی از تعظیم شعائر الهی است

کارشناس مذهبی گفت: عزاداری برای سیدالشهدا(ع) و برگزاری بزرگداشت برای اولیای الهی مصداقی از تعظیم شعائر الهی است و مبنای اعتقادی مسلمانان نیز بر مبنای آیات قرآن کریم است.

امام حسین(ع)حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عزیزی، کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌رضوی، درخصوص محبت امام حسین(ع) و اقامه عزا برای ایشان، اظهار کرد: با استناد به آیه 32 سوره «حج»، خداوند می‌فرماید: «کسی که شعائر الهی را بزرگ شمارد، این از تقوای دل‌ها است. عزاداری برای سیدالشهدا(ع) و برگزاری بزرگداشت برای اولیای الهی مصداقی از تعظیم شعائر الهی است و مبنای اعتقادی مسلمانان نیز بر مبنای آیات قرآن کریم است. همچنین در آیه 158 سوره «بقره»، خداوند می‌فرماید که یکی از مصداق‌های شعائر الهی، سعی صفا و مروه است و فلسفه آن، این است که مردم یاد و خاطره همسر حضرت ابراهیم(ع) را گرامی بدارند. 

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری نیز می‌فرمایند: «محرم را زنده نگه دارید، ما هرچه داریم از محرم و صفر داریم و زنده نگه داشتن یاد و خاطره عاشوراییان، فرهنگ آن‌ها را به جامعه امروز تزریق کردن است. در بین شهدایی که جان خود را برای کشور فدا کردند یک شاخص مشترک وجود دارد و آن این است که آن‌ها شور حسینی داشتند و دست‌پرورده‌های مکتب عاشورا بودند. 
 
عزیزی افزود: در این خصوص باید سعی کنیم پیوند نسل جوان را با هیئت، روضه و عزاداری حفظ کنیم، زیرا که شخصیت جوانان را با فرهنگ عاشورا گره می‌زند و در نتیجه پیام عاشورا به جوانان منتقل می‌کند، همچنان‌که هیئت‌امنا، امام جماعت، خانواده و متولیان امر نیز در تشویق جوانان نقش بسزایی دارند.

این کارشناس مذهبی گفت: امام حسین(ع) می‌فرمایند: «هدف من از قیام، جنگ نیست، بلکه برای اصلاح امور جامعه اسلامی است»، در نتیجه درس عاشورایی که امام حسین(ع) به مسلمانان می‌دهد، اصلاح رفتارهای غلط است. همچنین مهم‌ترین واجب الهی برای اصلاح جامعه امر به معروف و نهی از منکر است و تذکر لسانی امر به معروف و نهی از منکر وظیفه‌ همگانی است. در بحث امر به معروف و نهی از منکر، 3 مرحله وجود دارد که در اولین مرحله قدرت و توکل نیاز است، مرحله دوم واجد گروه‌هایی مانند اساتید، سخنرانان، خانواده و مشاوران برای تبیین امر به معروف و نهی از منکر و مرحله سوم شامل تذکر لسانی برای همگان واجد شرایط است. 

عاشورا؛ درس آزادگی و ایستادگی در برابر ظلم

وی اظهار کرد: سبک زندگی مسلمانان باید نبوی و علوی باشد، زیرا که هدف امام حسین(ع) نیز این‌گونه بوده‌ است و اگر که زندگی مسلمانان از سیره حضرت محمد(ص) فاصله بگیرد، به بیراهه می‌رود و باید مسیر خود را اصلاح کنند. با توجه به ظرفیت مردم خصوصاً نسل جوان که با عشق به امام حسین(ع)، در موکب‌ها، مساجد و حسینیه‌ها برای عزاداری حضور پیدا می‌کنند، اگر که از این سرمایه استفاده نکنند، این شوق را تنها به احساسات گره بزنند و از آن رشد معرفتی نگیرند، باعث هدر رفتن سرمایه می‌شود.

عزیزی در پایان گفت: شهید بهشتی(ره) می‌فرماید برخورد با جوانان را از جایی آغاز کنید که آن‌ها می‌پسندند، اما به جایی بروید که شما تشخیص می‌دهید، در نتیجه باید نسل جوان را در زمینه عاشورا تشویق کرد. همچنین باید توجه کرد که هیئت‌ها باید انقلابی و حماسی باشند که در این هیئت‌ها، مجاهد پرورش پیدا کند که همین موضوع صهیونیست‌ها را نگران می‌کند. امام رضا(ع) نیز در اهمیت محرم و صفر می‌فرماید: اگر در جلساتی حضور پیدا کنید که در رابطه با سیره پیامبر(ص) سخنرانی می‌شود، قلب‌ها‌ی شما نمی‌میرد، هنگامی که قلب‌های دیگران می‌میرد. 

انتهای پیام
captcha