کد خبر: 4308212
تاریخ انتشار : ۰۹ مهر ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۱
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور:

دانشگاه‌ها از ظرفیت‌ها برای ترویج قرآن استفاده کنند

محمدعلی اکبری با بیان اینکه دانشگاه‌ها باید با تمام توان، از ظرفیت‌ها برای خدمت به قرآن و ترویج آن استفاده کنند، گفت: در دانشگاه‌ها وظیفه داریم تا فرهنگ را به‌گونه‌ای معرفی کنیم که نه‌تنها در کلام، بلکه در عمل نیز نمایان باشد.

محمد علی اکبری، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشوربه گزارش خبرنگار ایکنا از خراسان‌رضوی، محمد علی‌اکبری، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور، امروز نهم مهرماه در مراسم اختتامیه بیستمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه جامع علمی کاربردی که در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: احتمالاً در دنیای امروز کمتر کشوری را می‌توان یافت که همچون ایران، دانشجویانی برجسته و نخبه داشته باشد که در عرصه‌های مختلف علمی و فرهنگی برگزیده شوند. مراکزی که نامشان در ایران و جهان طنین‌انداز است و در عرصه قرآن و علوم اسلامی فعالیت دارند. به‌راستی که در کشور، محصولات متنوعی همچون تولیدات صنعتی، کشاورزی و حتی محصولات فرهنگی، همگی در کنار هم رشد می‌کنند و این به‌واقع نعمت بزرگی است.
 
وی با بیان اینکه در دانشگاه به فرهنگ اعتقاد داریم و مهارت یک فرهنگ است، افزود: یکی از اهداف اینجانب ترویج فرهنگ مهارتی و مهارت‌های فرهنگی است، چراکه این مهارت در حقیقت از علمای بزرگ نیز برتر است. کسی که توانایی درک و فهم قرآن را داشته باشد، در نظر علمای دین و قرآن‌شناسان بزرگ، عالمی برتر به‌شمار می‌آید.
 
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور بیان کرد: جشنواره قرآن را می‌توان هدیه‌ای از سوی خداوند به مسلمانان دانست. خداوند دو گنجینه بزرگ به ما عطا کرده است که پیامبر اکرم(ص) و کتاب قرآن هستند. پیامبر(ص) که مکارم اخلاق را به نمایش گذاشت و قرآن که به‌عنوان هدیه‌ای آسمانی، جامعه اسلامی را راهنمایی می‌کند. در این میان، اگر بخواهیم اسلام را در ایران و جهان تبیین کنیم، باید عمل‌مان براساس قرآن باشد. قرآن مبنا و معیار استاندارد در تمام حوزه‌هاست و براساس آن، باید معیارهای دینی و فرهنگی جامعه‌مان را بسازیم.
 
علی‌اکبری افزود: دانشگاه‌ها نیز باید وظیفه خود را در این زمینه ایفا کنند و با تمام توان، از ظرفیت‌ها برای خدمت به قرآن و ترویج آن استفاده کنند. ما در دانشگاه‌ها وظیفه داریم تا فرهنگ را به‌گونه‌ای معرفی کنیم که نه‌تنها در کلام، بلکه در عمل نیز نمایان باشد. این تفاوت فرهنگی باید در عمل و در برنامه‌های مختلف دانشگاه‌ها نمود پیدا کند. باعث افتخار است که در دانشگاه‌ها، دانشجویان و اساتید فعالانه در فعالیت‌های فرهنگی مشارکت دارند و با تمام توان در جهت ترویج مهارت‌های فرهنگی و علمی می‌کوشند.
 
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با تأکید بر اینکه قرآن نه تنها در قفسه‌های طلاکاری‌شده و جلدهای نفیس، بلکه باید در دل‌ها و ذهن‌های مردم قرار گیرد، گفت: این کتاب باید در زندگی روزمره مردم جریان داشته باشد و به‌عنوان راهنمایی برای سعادت فردی و اجتماعی انسان‌ها، در هر خانه و در هر دل جای گیرد.
 
عباس نصیری فرد، سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان رضوی

 

هوش مصنوعی کمک‌کننده در زمینه فهم قرآن است

 
حجت‌الاسلام عباس نصیری‌فرد، سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان‌رضوی نیز در این مراسم اظهار کرد: شهر مشهد همیشه در عرصه فعالیت‌های قرآنی در تمام کشور پیشتاز بوده است که این مهم به برکت وجود امام رضا(ع) اتفاق افتاده و لذا خوشحالیم که این جشنواره امسال در مشهد برگزار شده است.
 
وی ضمن گرامیداشت شهدای جنگ و به خصوص شهدای جنگ 12 روزه افزود: درباره اهمیت زیارت امام رضا(ع) باید گفت که از مرحوم آیت‌الله مجتبی تهرانی مطلبی نقل شده است که در روایتی داریم هرکس یک بار به زیارت امام رضا(ع) مشرف شود ثوابش با تمام مستحباتی که تا آخر عمر انجام دهد، برابری می‌کند.
 
سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان‌رضوی از نقش ویژه استاد فرشچیان در هنر مذهبی تقدیر و تصریح کرد: وقتی به حرم امام رضا(ع) وارد می‌شویم از هنری که استاد برای مذهب به‌کار گرفته است، لذت می‌بریم. ایشان هنر را در خدمت توحید قرار دادند و جا دارد که از ایشان در این زمینه یاد و تشکر کنیم.
 
وی گفت: قرآن بطن‌های فراوانی دارد که لازم است شناخته شود و تمام این فعالیت‌ها و جشنواره‌ها در جهت شناساندن این مفاهیم قرآنی است، البته ابزارهای نوینی مثل هوش‌مصنوعی نیز بسیار در زمینه فهم قرآن می‌تواند کمک کند. در خصوص اهمیت نقش هوش‌مصنوعی در فهم قرآن نیز جا دارد از پروفسور خالد سلیمان یاد کنیم که در بحث حروف مقطعه با هوش‌مصنوعی بیان کرد که در هر سوره‌ای که حروف مقطعه دارد تعداد حروف در آن سوره بیشترش از حروف مقطعه می‌تواند باشد و این را از هوش مصنوعی استخراج کرد، لذا این مورد از مسائل بسیار مهمی است که لزوم استفاده از ابزارهای نوین در فهم قرآنی را می‌رساند و ما این‌گونه می‌توانیم قرآن را بیش‌تر و بهتر ادراک کنیم.
 
محمد‌جواد سلجوقی، سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان رضوی
محمد‌جواد سلجوقی، سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان‌رضوی نیز در ادامه اظهار کرد: میلاد امام حسن عسکری(ع) را تبریک می‌گویم و قرین‌شدن این ولادت با جشنواره قرآن و عترت را باعث خوشبختی و خرسندی می‌دانم. همچنین باعث افتخار است که در جوار ملکوتی امام رضا(ع)  در خدمت شما هستیم.
 
وی افزود: بخش خصوصی در کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و بدون آن نمی‌توان مشکلات کشور را حل کرد و این مسیری است که دانشگاه جامع علمی کاربردی در پیش گرفته و با ایجاد اشتغال برای دانشجویان و سرمایه‌گذاری توانسته است در این مسیر گام‌‌های محکمی بردارد.
 
سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان‌رضوی در خصوص شرایط برگزاری جشنواره قرآن و عترت، تصریح کرد: امکان برگزاری این جشنواره با توجه به محدودیت‌های زمانی جز با عنایت امام هشتم(ع) و تلاش دوستان میسر نبود و خوشبختانه توانستیم با تلاش‌های شبانه‌روزی این کار را به خوبی انجام دهیم.
 
سلجوقی درباره اقدامات انجام‌گرفته دانشگاه جامع علمی کاربردی در حوزه بخش خصوصی بیان کرد: دانشگاه ما به‌طور مستقیم و غیرمستقیم تأثیرات فراوانی در بخش خصوصی داشته است. در این دانشگاه بیشتر دانشجویان بعد از فارغ‌التحصیلی شاغل می‌شوند و این همان تأثیر مستقیم بخش خصوصی است. اثرات غیرمستقیم نیز شامل افزایش بهره‌وری و مهارت است که دانشجویان به‌ویژه در خراسان‌رضوی توانستند در این زمینه موفق شوند، البته ما جذب سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی نیز داشته‌ایم.
 
سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان‌رضوی با اشاره به سخنان رئیس‌جمهور درباره بخش خصوصی، اظهار کرد: ایشان عنوان کرده‌اند که قطعاً بدون بخش خصوصی رفع مشکلات ممکن نیست و این کار دانشگاه جامع علمی کاربردی است که به‌عنوان یک بخش دولتی اقدامات مؤثری را در زمینه بخش خصوصی انجام می‌دهد.
 
وی همچنین درباره آثار قرآنی ثبت‌شده دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: در مجموع ۱۸۷۵ اثر در مجموعه متعارفی و غیرمعارفی ثبت شده است. در بخش اعضای هیئت علمی نیز ۸۲۰ اثر از ۲۶۰۱ اثر ثبت شد‌ه و این آثار در بخش‌های متنوعی همچون آشنایی با صحیفه سجادیه، نهج‌البلاغه، احکام شرعی و سیره معصومین است. ۶۷۸ نفر از اعضای هیئت علمی در این جشنواره شرکت کرده‌اند که البته فرایندی هشت ماهه را پیوسته و شبانه‌روزی برای این کار انجام دادیم و لازم می‌دانم در پایان از معاونت فرهنگی دانشگاه جامع علمی کاربردی برای ارائه خدمات تشکر کنم.
انتهای پیام
captcha