ویژگی اصحاب امام حسین(ع) / چگونه «مع‌ الحسین» باشیم
کد خبر: 4011840
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۰۶:۵۵
مدرس حوزه و دانشگاه تبیین کرد:

ویژگی اصحاب امام حسین(ع) / چگونه «مع‌ الحسین» باشیم

مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به ویژگی‌های اصحاب امام حسین(ع)، گفت: شرط مع‌الحسین بودن این است که اعمال ما، دیگران را به یاد خدا و قیامت انداخته و بر علم و معرفت آنان اضافه کند.

حجت‌الاسلام سیدرضا جزایری مدرس حوزه و دانشگاهحجت‌الاسلام سیدرضا جزایری، مفسر قرآن کریم و مدرس حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با ایکنا از لرستان، با اشاره به اینکه در بین ادعیه تأکید بر قرائت زیارت عاشورا بیشتر است، اظهار کرد: در خصوص زیارت بر امام حسین(ع) زیارت‌های فراوانی مانند زیارت آن حضرت در روز عرفه، در شب قدر، در روز عاشورا، زیارت از راه دور و نزدیک وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه درباره زیارت عاشورا و شرح آن باید تحقیق و پژوهش کرد، ادامه داد: معارفی که در زیارت عاشورا وجود دارد بی‌نظیر است؛ زیارت عاشورا از زیارات مهمی است که در شیعه وجود دارد، چراکه بنا بر نقلی حدیث قدسی است یعنی خداوند این زیارت را تنظیم کرده و این زیارت توسط امام محمدباقر(ع) به شیعیان تعلیم داده شده است.

جزایری با تأکید بر اینکه نسبت به قرائت زیارت عاشورا احادیثی فراوانی وجود دارد و محتوای آن یک دوره معرفتی کامل و منشور زندگی یک انسان حقیقی است، با طرح این سؤال که چرا در اسلام چیزی به نام زیارت وجود دارد و در کتاب‌هابی ادعیه تأکید به زیارت به‌ویژه زیارت سید و سالار شهیدان شده است، افزود: دشمنان اسلام همواره به‌دنبال شبهه‌افکنی و خرافه‌افکنی در مورد زیارت هستند که باید به این شبهات پاسخ داد از طرفی هیچ‌گاه شیعیان از زیارت و فرهنگ آن عقب‌نشینی نکرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه قبل از شرح هر دعایی باید نسبت به زیارت و چرایی آن معرفت پیدا کنیم، بیان کرد: انسان قبل از فهم هر چیزی ابتدا باید خودش را بشناسد و اگر کسی به خودشناسی برسد پاسخ تمام سؤالات را پیدا می‌کند کمااینکه حدیث «مَنْ عَرَفَ نفسَه فقد عَرَفَ ربَّه» بیان‌کننده این نکته است.

جزایری با اشاره به اینکه باید وقتی خداوند تأکید بر زیارت دارد و به حکمت او اعتقاد داریم باید بدانیم که خداوند و اهل‌ بیت(ع) کار عبث و بیهوده نمی‌کنند، اظهار کرد: در فراز «اَنْ یَجْعَلَنی مَعَکُمْ فِی الدُّنْیا وَالاْخِرَةِ وَاَنْ یُثَبِّتَ لی عِنْدَکُمْ قَدَمَ صِدْقٍ فِی الدُّنْیا وَ الاْخِرَةِ» از خدا می‌خواهیم ما را با حسین(ع) قرار دهد و این احساس نیاز همراهی و معیت با سید و سالار شهیدان دعایی کلیدی است.

وی با اشاره به اینکه در این فراز از خداوند متعال می‌خواهیم که ما را در راه حسین(ع) قرار دهد، ادامه داد: کلمه معیت و همراهی در قرآن آمده است، به‌طوری‌ که در آیه 119 سوره توبه «کونُوا مَعَ الصَّادِقِینَ» خداوند از ما می‌خواهد با صادقین باشید و با ظالمین نباشید، چراکه انسان در قیامت تأسف می‌خورد کاش با پیامبر(ص) و اهل‌ بیت(ع) بودم.

جزایری با تأکید بر اینکه همراه بودن با امام حسین(ع) و «مع‌الحسین» بودن دارای شرایطی است، اما متأسفانه یاران و همراهان امام حسین(ع) هنوز معرفی نشده‌اند و جامعه باید تمام ۷۲ تن شهید کربلا را بشناسد، ادامه داد: سه فرزند زهیر ابن تغلبی در شب عاشورا خود را به کربلا رساندند و در روز عاشورا در حمله اول به سپاه یزید به شهادت رسیدند و مع‌الحسین شدند.

این مفسر قرآن کریم با تأکید بر اینکه کسی که با امام حسین(ع) باشد راه‌های همراهی با این امام همام را یاد گرفته و صفات با اهل‌ بیت(ع) بودن را در خود تقویت می‌کند، اظهار کرد: ویژگی همراهان حسین این است که وقتی او را ببینیم یاد خدا افتاده و وقتی حرف می‌زند علم انسان زیاد می‌شود در یک معنا باعث خیر و برکت هستند و در کار خیر از یکدیگر سبقت می‌گیرند.

وی با اشاره به اینکه ویژگی همراهان حسین این است که وقتی عملش را می‌بینیم یاد قیامت بیفتیم، ادامه داد: شرط مع‌الحسین بودن این است که اعمال ما، دیگران را به یاد خدا و قیامت انداخته و بر علم و معرفت آنان اضافه کند؛ اگر کسی با حسین باشد، رنگ و بوی حسینی می‌گیرد.

جزایری با اشاره به اینکه ویژگی دیگر اصحاب امام حسین(ع) این است که اهل کینه نیستند و در راه ولایت اهل‌ بیت(ع) هزینه می‌کنند، ادامه داد: هزینه کردن صرفاً مالی نیست گاهی با قلم، گاهی با پاسخگویی به یک شبهه می‌توان در راه ولایت کمک کرد.

انتهای پیام
captcha