اهدای ۱۳۳ تخته فرش و منسوجات نفیس به موزه آستان قدس
کد خبر: 4124796
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۸

اهدای ۱۳۳ تخته فرش و منسوجات نفیس به موزه آستان قدس

مجموعه‌دار ایرانی مقیم کشور ایتالیا ۱۳۳ تخته فرش و منسوجات نفیس متعلق به ایران و آسیای شرقی را به موزه آستان قدس رضوی اهدا کرد.

موزه آستان قدس رضویبه گزارش ایکنا از خراسان‌رضوی و به نقل از آستان‌نیوز، در مراسم اهدای این مجموعه ارزشمند که در محل موزه فرش آستان قدس رضوی برگزار شد، مالک رحمتی، قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی و عبدالحمید طالبی، رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی حضور داشتند.

حجت‌الاسلام سیدجلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در این مراسم ضمن تقدیر از این واقف ارجمند، گفت: مجموعه‌دار ایرانی مقیم کشور ایتالیا ۱۳۳ تخته فرش و منسوجات نفیس متعلق به ایران و آسیای شرقی را به موزه آستان قدس رضوی اهدا کرده است که این مجموعه از آثار متعلق به ایران و آسیای شرقی باعث غنی شدن گنجینه فرش موزه رضوی به لحاظ دارا بودن آثار بین‌المللی می‌شود.

وی با بیان اینکه موزه با اطلاعاتی که به مخاطب خود می‌دهد زنده است، تصریح کرد: ایران قدمت چند هزارساله در بافت فرش دارد، اما مرکزی برای مطالعات فرش در ایران وجود ندارد، در حالی‌که ایران مهد فرش است و ما بنا داریم با هدایت‌های عالمانه واقف این مجموعه، موزه فرش رضوی را به پژوهشکده فرش مبدل کنیم.

حسینی بیان کرد: سیدطاهر صباحی، واقف این مجموعه، دایره‌المعارف زنده فرش ایران است که به بسیاری از مناطق کشور سفر کرده و بخش عمده‌ای از عمر ۸۰ ساله خود را برای حفاظت و صیانت این آثار ارزشمند قرار داده است.

سیدطاهر صباحی نیز در ادامه این جلسه با اشاره به پیشینه هنر فرش‌بافی در ایران، پژوهش در این زمینه را بسیار ضعیف خواند و گفت: ایرانی‌ها این هنر را داشتند و دارند که از پشم به‌عنوان کالایی کم‌ارزش، هنری مانند فرش را خلق کنند که در تمام موزه‌های دنیا و مراکز معتبر نشانی از آن دیده می‌شود.

این واقف به استقبال کشورهای غربی از آثار خود در خصوص تاریخچه فرش ایران و پژوهش‌های وی در این زمینه اشاره و اظهار کرد: ما همان افرادی هستیم که با ذوق، هنر را خلق کردیم، اما در مورد آن ننوشتیم تا آن را به یادگار بگذاریم.

در ادامه این جلسه، سیدطاهر صباحی آثار مکتوب خود به همراه سه منسوج تاریخی از کشور تاجیکستان و بخارا با قریب به ۲۰۰ سال قدمت را به‌صورت نمادین به موزه رضوی اهدا کرد و مالک رحمتی، قائم مقام آستان قدس رضوی با اهدای هدایایی از وی تقدیر به‌عمل آورد.

گفتنی است، بخش عمده‌ای از این مجموعه متعلق به دوره قاجار بوده و در کنار آن آثاری از منسوجات و دست‌بافته کشورهای آسیای شرقی همچون پاکستان، افغانستان، تاجیکستان و ترکمنستان نیز وجود دارد.

انتهای پیام
captcha